Sport / Nogomet

novčane kazne

HNS kaznio Osijek i Hajduk zbog ponašanja navijača na prošlotjednom derbiju

HNS kaznio Osijek i Hajduk zbog ponašanja navijača na prošlotjednom derbiju
Borna Jakšić/PIXSELL

NK Osijek mora platiti 3.500, a HNK Hajduk 4.700 eura

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za utakmice 15. kola, ali i za odgođenu utakmicu 3. kola između Osijeka i Hajduka koja je preoteklog tjedna odigrana na Pampasu.

"HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.700 eura.

NK Osijek - HNK Hajduk 0:1 Fotogalerija

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek - Hajduk domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini u 64. minuti zapalili petnaest baklji, domaći navijači smješteni na istočnoj tribini tijekom cijele utakmice u teren bacali plastične čaše, dok je gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 3.500 eura."

NK Osijek - HNK Hajduk 0:1
odjeci derbija Pogledajte kako su navijači Hajduka uneredili tribine Pampasa dok su se redari 'iživljavali' na navijačima Osijeka

 


Izdvojeno

Reci što misliš!