Sport / Nogomet

odjeci derbija

Pogledajte kako su navijači Hajduka uneredili tribine Pampasa dok su se redari 'iživljavali' na navijačima Osijeka

Pogledajte kako su navijači Hajduka uneredili tribine Pampasa dok su se redari 'iživljavali' na navijačima Osijeka
Borna Jakšić/PIXSELL

Na utakmici se okupilo malo više od 11 tisuća navijača, od čega 500-tinjak u gostujućem sektoru

Na jučerašnjem derbiju na Pampasu između Osijeka i Hajduka okupilo se nešto više od 11 tisuća ljudi. U sektoru za gostujuće navijače smjestila se 500-tinjak pripadnika Torcide.

Već sam ulazak gostujućih navijača naelektrizirao je atmosferu jer su odmah upalili bengalku i bacili je uz rub 'kaveza' prema istočnoj tribini. U drugom poluvremenu Torcida je zapalila nekoliko dimnih kutija i baklji koje su ostale na tribini, za razliku od topovskih udara koje su u više navrata bacali i na teren i koji su napravili rupe na travnjaku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po završetku utakmice, kad su skinuli transparente, mogli smo vidjeti kako su na tribinu unijeli i autolak s kojim su na pleksiglas napisali "TORCIDA SPLIT" uz keltski križ.

S druge strane, dok su Hajdukovi navijači u svom sektoru radili praktički što god su htjeli i iza sebe ostavili tko zna koliko štete, sve to bez prisustva redara i policije na tribini, navijači Osijeka ogorčeni su na postupanje organa reda prema njima. Naime, redari su, uz pomoć policije, na istočnoj i južnoj tribini tjerali navijače koji su se i samo približili ogradi, a umalo je i do fizičkog obračuna došlo na južnoj tribini kad nisu dozvolili Kohorti da na ogradu objese svoj transparent "LOKALPATRIOTI".

"Riječ - dvije o zaštitarima i interventnoj.. Dakle je l' itko od vas jebeno normalan? Na tribini Istok ako se i približiš ogradi postaješ državni neprijatelj broj 1.. Ne moraš ništa ni verbalno dobacit ili ubacit u travnjak, dovoljno je da si se približio i odmah skaču na tebe poput hijena..

A u kavezu je zato laganica, uneseš što hoćeš, topovski udari zvone stadionom dok čovjek koji je SECURITY s istoka to uz smiješak snima mobitelom.. Za uspomenu..

Na kraju utakmice cijela interventna se poreda na Istok i čuva ove iz kaveza od verbalnih uvreda.. Na direktno pitanje zašto nijedan ne gleda gostujuće navijače nego svi teroriziraju nas odgovara se sa 'hvala lijepo i doviđenja'...", stoji u objavi na navijačkoj Facebook stranici Bijelo-plava birtija.

NK Osijek - HNK Hajduk 0:1 Fotogalerija

Podsjetimo, na nedavnoj utakmici reprezentacije Hrvatske i Turske na Pampasu vidjeli smo da su navijači bez problema stajali uz samu ogradu. Ili pogledajmo primjer iz Rijeke gdje je istočna tribina jednako blizu terena, ako ne i bliže, pa navijači svaku utakmicu stoje uz nju.  Samo na utakmicama Osijeka to je problem. I ne samo stajanje ograde, redari vam ne daju ni da šetate ni stojite na vrhu tribine, tzv. "sky promenadi".

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!