Sport / Nogomet

prvi pripremni susreti

Remi uz tri gola Špoljarića i poraz uz povratnički gol Lovrića

Remi uz tri gola Špoljarića i poraz uz povratnički gol Lovrića
NK Osijek

Nogometaši Osijeka odigrali su dva pripremna susreta protiv slovenskog i mađarskog prvoligaša

Prva provjera za Osječane u Umagu bila je prava golijada protiv slovenskog Kopra. Na kraju je završilo neriješeno 4:4, a obje su momčadi imale po svoje poluvrijeme. Osijek je bio sasvim dominantan u prvom i stekao čak tri gola prednosti.

Najbolji pojedinac susreta bio je Josip Špoljarić koji je postigao čak tri zgoditka u prvom dijelu, a imao je i nekoliko lijepih pokušaja u drugome dijelu. Vodio je Osijek i s tri zgoditka razlike, ali je u drugome dijelu Koper dodao gasa i stigao Osječane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rene Poms očekivano je bio zadovoljan s visokim presingom svojih nogometaša u prvom dijelu, ali je i ukazao kako se pad koncentracije kao u drugome dijelu ne smije događati. U tom drugom dijelu jedini zgoditak za Osječane postigao je Ognjen Bakić i to nakon što mu je loptu proslijedio mladi Živković, a Špoljarić efektno propustio kroz noge.

Bijelo-plavi su igrali u sastavu: Ivušić ('46. Kolić), Bartolec ('56. Bukvić), Alexander, Cheberko, Leovac, Barri, Bakić, Fiolić, Špoljarić, Hiroš ('56. Živković) i Mance ('56. Omerović).

Lovrić se vratio zgoditkom

U drugom subotnjem kontrolnom ogledu Osijek je odmjerio snage s Honvedom. Dvoboj je završio pobjedom prvoligaša iz Budimpešte do koje je došao u završnici utakmice. Prvo je poluvrijeme proteklo u izjednačenom odnosu snaga na terenu s malo situacija u kojima je bilo ozbiljnih prijetnji vratarima. Mađari su poveli u 24. minuti, a da nije ni bilo opasnosti pred našim vratima. Naime, Žaper je vratio loptu Malenici kojemu je nekako „izmigoljila“ i prešla preko noge te na opće iznenađenje završila u mreži. Honved je imao još jednu priliku preko Kereszija, ali je „portir“ Osijeka u ovoj situaciji odlično reagirao.

Osječani su zaigrali bolje u drugom dijelu i imali veći broj prigoda. Prvo je Lovrićev udarac iz voleja Dusz krajnjim naporom uspio obraniti, a pravu je prigodu imao i Mierez na ubačaj Jurčevića, ali je pucao nedovoljno snažno da bi svladao suparničkog vratara. Izjednačenje je uslijedilo u 69. minuti. Lovrić je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i vrlo preciznim i neobranjivim udarcem naciljao lijevi kut, uz samu vratnicu za 1:1. Povratnički je to gol Lovrića i to baš u njegovom stilu pa se nadamo kako će napokon pokazati svoj puni potencijal zbog kojeg je i doveden u Osijek. U 82. minuti Lukić je uspio izbjeći zaleđe i pobjeći osječkoj obrani, a kada je došao ispred Barešića mirno ga je matirao. Priliku je u samom finišu imao Janjić na asistenciju Jugovića, međutim, mađarski je vratar uspio sačuvati mrežu.

Osijek je igrao u sastavu: Malenica ('59. Barešić), Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević, Nejašmić ('72. Janjić), Jugović, Lovrić, Caktaš, Topčagić ('72. Babić) i Mierez.


Izdvojeno

Reci što misliš!