Sport / Nogomet

o batini i mrkvi

Bjelica o Hajduku: "Čeka nas težak zadatak, ali vjerujem u pobjedu"

Bjelica o Hajduku:
Goran Kovacic/PIXSELL

Trener uoči derbija ne gleda puno na trenutni plasman Osijeka i Hajduka čija je svaka utakmica nova priča i derbi

Dobro je raspoložen i ovaj puta Nenad Bjelica stigao na konferenciju za novinare uoči subotnjeg dvoboja s Hajdukom. Strpljivo je odgovarao na pitanja novinara, a optimizam se mogao iščitati praktički iz svake njegove rečenice.

Atmosfera je odlična što je i logično nakon tri uzastopne pobjede i to još bez primljenog gola. Sutra momčad čeka novi izazov, a prema riječima Bjelice momčad je spremna, uz neke manje probleme, ali vjeruje kako Osijek ima dovoljno kvalitetnih igrača koji su spremni odgovoriti svim izazovima. Nakon završnog treninga će definitivno znati tko može, a tko ne. Konkretno, još su upitni Silva i Jurčević.

„Poštujemo njihove igrače i trenera“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hajduk je jedina momčad koju Osijek nije uspio pobijediti ove sezone. Sada je prilika da se i to promijeni, uz dakako sav respekt prema suparniku koji nam dolazi u goste.

cheberko
23-godišnji Yevgena Cheberka Ukrajinski reprezentativac novo pojačanje NK Osijek

"Tradicije su tu da se ruše, a mi smo već neke srušili ili barem izjednačili. Hajduk je uvijek Hajduk i kada baš i nije najbolje pozicioniran, to je veliki hrvatski klub. Poštujemo njihove igrače i trenera. Imaju oni puno kvalitete u momčadi, čeka nas težak zadatak, ali vjerujem da ćemo uspjeti pronaći snagu i sve ostalo te izaći kao pobjednici iz novog izazova", kaže Bjelica.

Što se pak tiče taktičke postavke Splićana, teško je predvidjeti čime bi Tramezzani mogao pokušati iznenaditi svog kolegu na osječkoj klupi…

"Dosta su te njihove utakmice izgledale različito. Znali su biti goropadni, pa se kasnije povući uz dosta problema. Ne možemo znati kakvi će biti ovdje, no bit ćemo spremni na sve. Njihova trenera znam još iz Italije, dok sam bio u Speziji. Imali smo priliku i popričati, gledao je naše treninge, pa smo se u to vrijeme i upoznali. Sigurno je dobar stručnjak, njegovi rezultati u dosadašnjoj karijeri govore o njemu", dodaje Bjelica.

Malo je tko na Perinoj razini

Potom smo se vratili našoj momčadi i nekim pojedincima koji se, poput Bočkaja, odlično snalaze u različitim ulogama na terenu:

"Kada je potpuno spreman Pero je upotrebljiv na svakoj poziciji. Stvarno je kvalitetan nogometaš. Sada je u redovnom procesu treninga, a čim je tako, malo je igrača u Hrvatskoj koji mogu igrati na njegovoj razini. Odgovorio je svim zadacima, podredio se momčadi, pridonio i u fazi obrane i napada. Pokazao je koliko je za nas važan igrač i jako mi je drago zbog njega. Shvatio je da mu želimo dobro, radi na sebi i stvarno nemam nikakvih problema što se njega tiče. Zapravo, on je vrlo jednostavan dečko, ima tog nekog „vraga“ u sebi koji ga ponekad izbaci iz tračnica. Međutim, zna on to pretvoriti i u pozitivnu energiju", a dodao je Bjelica i priču kako prema Peri nekad mora ići "s mrkvom", a nekad "s batinom".

stadion gradski vrt
besplatan pristup aplikaciji MAXtv To Go voucheri za sve pretplatnike NK Osijek

Ni ova „pressica“ nije prošla bez pitanja o prijelaznom roku i mogućim ulaganjima za nova pojačanja…

"Želim reći da smo uložili nula eura u igrače koje smo dosad angažirali ove zime. Ni za jednog nije plaćena odšteta i u financijskim smo gabaritima koje smo imali i jesenas. Postoje igrači koji će možda uskoro otići, pa bi se proračun malo smanjio njihovim odlascima, tako da bi se uz neke dolaske sve opet izniveliralo. Ponašamo se racionalno. Ne znači baš uvijek ako kupiš igrača za milijune da će on najbolje odgovoriti svim zadaćama. U tom kontekstu moram pohvaliti Miloša i Brleka jer su se dosad zaista pokazali kvalitetnim rješenjima za nas. Imamo još vremena do sredine veljače, a jako smo blizu dovođenju nekih igrača u što ćete se brzo i uvjeriti", zagonetno je rekao strateg Osijeka.

Topčagić duže izvan stroja

Nažalost, iz kombinacija za momčad na duže je vrijeme otpao Topčagić.

"On ima slične probleme s leđima kao i ja. Skupljamo mišljenja liječnika hoće li biti nužna operacija ili ćemo ga konzervativno oporavljati. Odluka će utjecati i na dužinu oporavka. Topčagić je prvih 15 dana treninga u Rovinju odradio vrhunski i onda ga je odjednom „presjeklo“. Napravili smo magnetsku rezonancu, a slika baš i nije najbolja."

Kada je riječ o derbiju s Hajdukom, izvjestitelji su pitali našeg trenera hoće li biti određenih promjena u sastavu i na kojim pozicijama?

"Može biti i sutra 3-4 promjene, vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga, no baza će ostati ista. Ekipa je puna samopouzdanja, tako da očekujemo dobru utakmicu i dakako pobjedu naše momčadi", dodao je trener koji nikad ne želi otkriti sastav koji će istrčati.

„Osjećamo veliku podršku navijača“

Gledajući isključivo plasman na ljestvici Osijek je sigurno u određenoj prednosti. No, ne mora to ni u čemu utjecati na konačan ishod:

"Ništa to ne mora značiti u takvoj utakmici, to su dvije odlične momčadi. Ne zanima nas previše ono što je iza nas. Trebat će nam puno trke, volje, zalaganja, agresivnosti i odgovornosti u igri, kao i ambicije da bismo ostvarili priželjkivano. Fokusirani smo samo na to da pobijedimo takvog protivnika i ništa drugo nas trenutno ne zanima. Tablicu ćemo gledati nakon subotnjeg susreta."

Prava je šteta što nema publike jer je Osijek u velikom naletu i sigurno bi imao veliku potporu s tribina da su okolnosti normalne…

"Što je tu je, mi smo uz Hajduk i Rijeku vjerojatno najviše zakinuti bez one prave podrške navijača. Kada se vrate na tribine, vjerujem da ćemo biti još jači i moćniji, da će nam dati pravi vjetar u leđa. Iako, mi i sada osjećamo njihovu potporu i sve ćemo dati do kraja sezone da bismo ih razveselili i ispunila njihova očekivanja", zaključio je Bjelica.


Izdvojeno

Reci što misliš!