Sport / Nogomet

23-godišnji Yevgena Cheberka

Ukrajinski reprezentativac novo pojačanje NK Osijek

Ukrajinski reprezentativac novo pojačanje NK Osijek
NK Osijek

Pravo nastupa za Bijelo-plave Cheberko će imati u 21. kolu HNL-a kada će osječka momčad u velikom derbiju gostovati kod zagrebačkog Dinama

Trener i sportski direktor NK Osijek Nenad Bjelica predstavio je novo pojačanje, 23-godišnjeg Ukrajinca Yevgena Cheberka. Dolazi na jednoipolgodišnju posudbu iz austrijskog bundesligaša LASK-a u kojem je ove sezone odigrao sedam utakmica i to na pozicijama lijevog bočnog i stopera.

Bjelica je sa svojim suradnicima i klupskim skautima prikupio dovoljno informacija o Yevgenu, preporuke su također pozitivne i odlučeno je da se krene u realizaciju njegova dovođenja u Gradski vrt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Profesionalnu igračku karijeru Cheberko je započeo u Dnjipru iz Dnjipropetrovska u kojem je prošao kvalitetnu nogometnu školu. Brzo se probio do prve momčadi, budući da je bio i standardni reprezentativac svoje države u mlađim kategorijama i kapetan U-21 vrste za koju je ukupno skupio 14 nastupa.

Tijekom 2017. odlučio se na promjenu sredine, prihvativši poziv Zorye iz Luganska u kojoj je bio standardni, vrlo zapaženi prvotimac. Odigrao je 61 utakmicu u tom klubu koji mu je bio odskočna daska i za A reprezentaciju Ukrajine. Izbornik Shevchenko ga je počeo pozivati u kadar i za utakmice Lige nacija, da bi debi dočekao 7. listopada prošle godine u prijateljskom dvoboju s Francuskom na pariškom Stade de Franceu.

šime gržan
sve je dogovoreno Šime Gržan od ljeta u dresu NK Osijek!

Kao član najbolje selekcije Ukrajine našao se na meti inozemnih klubova. Najuporniji je bio LASK i u ljeto 2020. ga je doveo u svoje redove u transferu vrijednom 900.000 eura na koliko je naš novi prvotimac procijenjen na Transfermarktu. No, Yevgen nije bio zadovoljan statusom jer želi učestalije igrati i to na svojim prirodnim pozicijama. Stoga je rado pristao doći u Osijek s kojim je dogovorio suradnju barem do ljeta 2022 godine kada će naš prvoligaš imati mogućnost otkupa njegova ugovora.

Pravo nastupa za Bijelo-plave Cheberko će imati u 21. kolu HNL-a kada će osječka momčad u velikom derbiju gostovati kod zagrebačkog Dinama.


Izdvojeno

Reci što misliš!