Promo

besplatno mjerenje očnog tlaka

Svjetski tjedan glaukoma (12.03.-18.03.2023) u Poliklinici Lens

Svjetski tjedan glaukoma  (12.03.-18.03.2023) u Poliklinici Lens

Poliklinika Lens je povodom Svjetskog tjedna glaukoma (12.03.-18.03.2023) s ciljem podizanja svijesti o glaukomu omogućila besplatno mjerenje očnog tlaka (Nidek tonoref-non touch metodom)

Što je glaukom? Glaukom je kronična bolest za koju je karakteritično da nema simptoma i može biti nasljedna. To je bolest vidnog živca i može dovesti do njegovog oštećenja i ugroziti vid pacijenta. Obično se javlja iza 40. godine i uglavnom s povišenim intraokularnim tlakom (IOT).

Neravnoteža između stvaranja i otjecanja očne vodice u prednjoj očnoj sobici dovodi do njezina nakupljanja u prednjem dijelu oka. Nakupljanje očne vodice povećava tlak na staklasto tijelo te dovodi do porasta IOT-a. Porast IOT-a pritišće vidni živac, oštećuje njegove niti i uzrokuje progresivni gubitak vida. Ako se ne liječi, gubitak vida postaje nepovratan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čimbenici rizika za nastanak glaukoma:

  • životna dob iznad 40 godina
  • visok krvni tlak, diabetes tip2, kratkovidnost
  • postojanje glaukoma u obitelji
  • dugotrajno liječenje kortikosteroidima

Što se događa s vidom kod glaukoma ?

Prvo, polako nestaju mala područja perifernog vidnog polja i počinju sa neopažati dijelovi. Pokušati ćete prilagoditi vaš vid promjenama osvjetljenja.

Kako dijagnosticirati glaukom?

Najbolji način da se prepozna glaukom je oftalmološki pregled kod oftalmologa s obzirom na u ranim fazama možda ne primijetite nikakve probleme s vašim vidom.

Kako liječiti glaukom?

Ovisno o situaciji glaukom se može liječiti antiglaukomskim kapljicama i laserom.

Poliklinika Lens u svojoj ponudi ima kompletnu glaukomsku dijagnozu i obradu. Opremljena je najmodernijim dvojnim NIDEK YC-200 laserom za liječenje glaukom (YAG/SLT laser). SLT laser predstavlja izvjesnu revoluciju u liječenju najčešćeg oblika glaukoma – glaukoma otvorenog kuta. Pacijenti mogu obavljati laserske zahvate YAG laserske kapsulotomije, YAG laserske iridotomije i SLT-a (selektivne laserske trabekuloplastike).Probleme s vidom riješite uz tim vrhunskih stručnjaka i najmoderniju medicinsku tehnologiju.

Naručite se na  besplatno mjerenje očnog tlaka povodom Svjetsko tjedna glaukoma na 031/211-700, Poliklinika Lens, Zrinjevac 4, Osijek jer zdravlje je najbolji poklon.


Izdvojeno

Reci što misliš!