Promo

podrška roditeljima

Uspješan završetak projekta „Zdrav roditelj - zdravo dijete“

Uspješan završetak projekta „Zdrav roditelj - zdravo dijete“

Projekt je uspješno završen, a održano je nekoliko radionica

Sa zadnjim danom mjeseca kolovoza ove godine završila je provedba projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ u okviru kojeg je osječki gimnastički klub po prvi put bio korisnik sredstava Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Navedeni projekt imao je za cilj sadašnjim i budućim roditeljima osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sam projekt započeo je radionicom „Izazovi ranog roditeljstva – podrška liječnika“ koju je provela Ivana Maltašić, dr.med., specijalist obiteljske medicine s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom najmlađe dobi. Navedena radionica bila je namijenjena budućim roditeljima i roditeljima djece do 3 godine starosti, a pokrila je teme zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane.

Sljedeće aktivnosti bile su „Baby Gym radionice“ koje su imale za cilj da djeca u dobi od 18 do 36 mjeseci, u sigurnom okruženju, pod nadzorom trenera i uz pomoć roditelja učine prve gimnastičke korake, a sudjelujući u programu, roditelji i djeca imali su priliku ostvariti dublju emotivnu povezanost. „Prenatal Gym radionice“ bile su namijenjene svim trudnicama koje su učile o važnosti bavljenja sportskom rekreacijom za vrijeme trudničkih mjeseci te razvijali osnovnu snagu i fleksibilnosti koja im je pomogla održati za vrijeme trudnoće i nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

Radionice koje su isticale ulogu očeva u odgoju djece te kroz koje su očevi i djeca ostvarili dublju emotivnu povezanost – „Promoviranje uloge očeva“ i „Kreativni sportski programi za očeve i djecu“ također su bile jedne od važni aktivnosti navedenog projekta.

Sljedeća radionica „Uloga roditelja u ranom razvoju djeteta“ koju je provela Andrea Žulj Jurišić, mag. psych., ispred partnerske udruge DOKKICA iz Osijeka uvela je roditelje u svijet roditeljstva i upoznala s očekivanim promjenama u razdoblju nakon dolaska djeteta s ciljem adaptacije na nove uloge, kao i s osnovnim značajkama emocionalnog razvoja djece.

Posljednje aktivnosti projekta bila su „radionice Relaksacije i disanja“ na kojima su roditelji i djeca prošli su kroz vježbe relaksacije i disanja na kojima su stekli vještine kontroliranog i osvještenog disanja primjenjivog u svakodnevnom životu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!