Lifestyle / Studentski kutak

OSJEČKI MODELARI NAJBOLJI

Održano državno prvenstvo zrakoplovnih modelara

Održano državno prvenstvo zrakoplovnih modelara

U Tenji je održano juniorsko državno prvenstvo zrakoplovnih modelara u kategorijama F1N-150 i F1N na kojem je sudjelovalo 54 natjecatelja iz cijele Hrvatske u obje kategorije

Osječki modelari nastupili su s dvije ekipe i ostvarili odličan rezultat, u konkurenciji kadeta zauzeli su prvo mjesto ekipno (Mak Balaš, Lać Nera i Fran Tvrtko Hržica) ispred AK Požege 1 u kategoriji F1N-150 modeli koji se startaju pomoću pračkice.

U kategoriji F1N modeli koji se startaju izbačajem iz ruke raspona krila preko 150 mm ista ekipa u konkurenciji kadeta ponovila je uspjeh osvojivši prvo mjesto ispred AK Požege 2. Ekipa Osijeka 2 (Dominik Pajkurić, Mariano Tadić i Borna Večei) u istoj kategoriji samo u konkurenciji juniora i mlađi juniora zauzeli su prva mjesta ispred OŠ Tenja i Oš Darda.

Mak Balaš je državni prvak u konkurenciji kadeta u obje kategorije dok su Osječani u pojedinačnoj konkurenciji osvojili još pet medalja, dvije srebrne i tri brončane.

Ovaj odličan rezultat daje nadu treneru Antunu Šikiću da će već idući tjedan na međunarodnom natjecanju u Somboru ponoviti dobre rezultate.


Izdvojeno

Reci što misliš!