Lifestyle / Ostalo

poznati glumci

Snimat će se film o Osječaninu Marijanu Gubini koji je kao dijete završio u logoru

Snimat će se film o Osječaninu Marijanu Gubini koji je kao dijete završio u logoru
PR

Unatoč vjerodostojnom opisu ratnih zbivanja i isticanjem identiteta nekih zločinaca, zbog cilja, poruka i stila života autora Marijana Gubine, roman i autor postali su autoritet na mirotvornoj sceni

Danas je u 10 sati u Gastro pubu Bulart 1887 u Ulici Franje Kuhača 4, Osijek održana 1. tiskovna konferencija na temu snimanja međunarodnog (hollywoodskog) filma visoke produkcije ''260 DAYS'', nastaloga po poznatom autobiografskom romanu ''260 DANA'' autora Marijana Gubine u režiji Jakova Sedlara, sa scenarijem kojega potpisuje oskarovac Barry Morrow.

Iako roman pripada području novije hrvatske povijesti – Domovinskom obrambenom ratu koji sadržajem, kroz prizmu tragedije obitelji Gubina, opisuje kalvariju hrvatskog naroda, sa sigurnošću možemo istaknuti da je roman ''260 DANA'' knjiga samopomoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mnogobrojni čitatelji upućuju druge na čitanje, govoreći da, kada se pročita roman ''260 DANA'', čitatelj shvati da njegovi problemi nisu opravdani za depresiju i nezadovoljstvo životom.

marijan_gubina
HNK Osijek predstavom 260 DANA Marijana Gubine iznenađuje i oduševljava javnost

Nužno je istaknuti kako se roman ''260 DANA'' koristi kao svojevrstan alat na području razvoja kulture mira, ubog čega je i nastao međunarodni program ''Mirotvorac''.

Unatoč vjerodostojnom opisu ratnih zbivanja i isticanjem identiteta nekih zločinaca, zbog cilja, poruka i stila života autora Marijana Gubine, roman i autor postali su autoritet na mirotvornoj sceni.

Potvrđuju to i zahvalnice, nagrade, priznanja, pečati gradova, županijske povelje i odlikovanje RH Redom hrvatskog pletera.

Roman se vodi kao jedan od najčitanijih romana u Hrvatskoj i često je korišten za Lidrano i izborne lektire. Izdan je 2011.godine, tiskan u 40.000 primjeraka, preveden na 15 i tiskan na devet jezika.


Izdvojeno

Reci što misliš!