Lifestyle / Ostalo

Prihvatljivi iznosi

Cijene na Adventu u Slavonskom Brodu: Kuhano vino 15, a debrecinka 20 kuna

Cijene na Adventu u Slavonskom Brodu: Kuhano vino 15, a debrecinka 20 kuna
Ivica Galovic/PIXSELL

Osim bogatog programa, građane u ovim vremenima ipak ponajviše zanimaju cijene hrane i pića koji se nude na Adventu, za koje pretpostavljaju da su se drastično povisile

Brodski Advent iz davnina i ove je godine ispunjen različitim sadržajima. Uz klizanje na Tvrđavi i koncerte renomiranih glazbenika, posjetitelji se svakodnevno imaju priliku utopliti uz kuhano vino i utažiti nepca fritulama i debrecinkama na nekoliko gastronomskih štandova postavljenih na Trgu Ivane Brlić Mažuranić.

advent slavonski brod
Od 26. studenoga do 31. prosinca Advent u Slavonskom Brodu 2022. [PROGRAM]

Osim bogatog programa, građane u ovim vremenima ipak ponajviše zanimaju cijene hrane i pića koji se nude na Adventu, za koje pretpostavljaju da su se drastično povisile.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim, u slučaju brodskog Adventa riječ je o cijenama koje su izuzetno prihvatljive, barem kada je u pitanju usporedba s onim u ostalim slavonskim i hrvatskim gradovima. Dok na osječkom Adventu, primjerice, šalica kuhanog vina od 0,2 L tako košta od 18 do 20 kuna, posjetitelj brodskog Adventa na svim će ju štandovima platiti svega 15 kuna.

Pivo se pak prodaje uglavnom po cijenama od 15 (0,3 L) i 20 kuna (0,5 L), dok su ostala alkoholna pića (gin, šljivovica, medica, viljamovka, pelinkovac, gemišt, bambus i ostala) dostupna po cijenama koje se kreću između 12 i 15 kuna. Isto vrijedi i za bezalkoholne napitke poput čaja, prirodnog soka, mineralne vode ili Coca-Cole.

adventska hrana
Nisu znatno drugačije Usporedili smo cijene osječkog Adventa u odnosu na one u ostalim velikim hrvatskim gradovima

Slična je situacija i s cijenama fritula, čije se cijene u Osijeku penju i do 25 kuna, dok se na Adventu iz davnina mogu pojesti po cijenama od 18 do 20 kuna. Na brodskom Adventu nudi se i više vrsta kobasica, stoga se za maksimalno 30, a najčešće također 15 kuna po kobasici može pojesti debrecinka ili pak ljuta, bijela, domaća i kranjska kobasica s umacima po želji (kečap, senf, majoneza i sl.).

Advent u Slavonskom Brodu Fotogalerija

Cijene se hot dogova pak kreću od 12 do 25 kuna, a u ponudi su još i ćevapi u lepinji za 45, pileći sendvič za 25, domaća dimljena kobasica s kiselim kupusom za 35, sarma u pecivu za 35 te buncek u pecivu za 40 kuna.

Našla se i poneka desertna ponuda, stoga je na brodskom Adventu moguće pojesti i kesten pire za 20 te mini mono kolač za 10 kuna.

Moguće je, stoga, zaključiti kako se isplati barem jedanput posjetiti Advent iz davnina te uživati u njegovom nezaboravnom ugođaju i proizvodima s relativno pogodnim cijenama, čak i ako živite u drugom gradu.


Izdvojeno

Reci što misliš!