Lifestyle / Ostalo

na sve paze medvjedići

Čarobno osječko Adventiranje: Kroz tunel želja do neba posutog zvijezdicama

U Osijeku je počeo, ne Advent, već Adventiranje. Zbog epidemioloških mjera nema kućica s okrjepom pa je zamisao obići 12 točaka u gradu koja su posebno uređena

A svako od tih mjesta priča posebnu priču. Stoga je u Adventiranje krenuo Tin Kovačić i to tramvajem u kojem na epidemiološke mjere paze medvjedići.
Dječje želje, umjesto Djeda božićnjaka, ove godine slušaju medvjedići u osječkom tramvaju. Hrabri plišanci ujedno i paze na epidemiološke mjere razmaka, jer zauzimaju svako drugo mjesto i pored njih može sjesti samo jedna osoba. 

"Stvarno oduševljenje, baš sam iznenađena, U ovakvom društvu se jooš nisam imala prilike voziti, Samo što šute, nisu me ni pozdravili", kazala je kroz smijeh Mara iz Osijeka.

Adventiranje Osijekom Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozdravljamo se s medvjedićima je tramvaj nas jer doveo do jednog od jedanaest mjesta u gradu gdje ćemo "Adventirati". Dobro ste čuli, "Adventirati", jer Adventa na kakvog smo naviknuli s kuhanim vinom i kobasicama – nema. No može se šetati u prekrasnom ambijentu, tunelom želja ili ispod neba božićnih zvjezdica.

"Svaka lokacija ima svoju priču i glazbu, Stih jedne poznate božićne pjesme. Tako da pozivamo građane da ih otkriju i pronađu nešto zanimljivo za sebe u njima", poručila je Tajana Rogulja direktorica TZ Osijek.

"Šetamo svaki dan i svaki dan snimamo. Divota. Upravo smo snimili zdenac. Imamo sve, cijelu seriju. Prekrasno je zaista", ustvrdila je Mirjana iz Osijeka.

I u ovim Korona uvjetima, božićni ugođaj ipak je tu. I pojavljivat će se svakog dana adventiranja u sumrak kada se lampice upale.

Ipak koliko god voljeli lampice ili druženje uz kuhano vino i kobasice to nije puni smisao Adventa. Bitniji je ugođaj koji nosite u srcu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!