Događanja / Istaknuta

19. do 25. veljače

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Radionice za djecu, predstava, 'storytelling' ture...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Radionice za djecu, predstava, 'storytelling' ture...
SiB.hr/PIXSELL

Nakon valentinovskog tjedna, djeca u predstojećim danima mogu uživati u zimskim praznicima koji donose prigodne radionice, a odrasli u pokojoj kulturnoj manifestaciji

Nakon brojnih valentinovskih manifestacija i pet održanih koncerata jedne od najvećih regionalnih turbo-folk zvijezda Aleksandre Prijović, predstojeći nam tjedan donosi mnoštvo drugih zanimljivih događanja.

Budući da započinje drugi dio zimskih praznika, u sljedećem se tjednu ponajviše usmjeravamo prema radionicama za učenike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će se svakog radnog dana, počevši od sutra, pa sve do petka od devet do 11 sati djeci pružiti prilika da u okviru ZOO školice nauče mnogo o divljim životinjama. Bit će tu i prezentacija, pripremanja hrane za životinje, rješavanja radnih listića i kreativnih radionica, a cijena je dnevnog ulaza četiri eura.

Uskrsni ponedjeljak u ZOO
od 19. do 23. veljače ZOO školica u Zoološkom vrtu Osijek tijekom praznika

Za djecu koja su ujedno ljubitelji STEM-a, kroz cijeli su tjedan u Domu tehnike organizirane tehničke radionice za učenike osnovnih škola pod nazivom 2. STEM tjedan.

Programi će se odvijati od ponedjeljka do petka od devet do 12 sati, a uplata je za jedan program 20 eura. Prijavite i vi svoje dijete na radionice u tajništvu Doma tehnike, putem broja telefona 031/327-623, putem e-mail adrese [email protected] te putem online prijavnice.

stem oš august šenoa radionica
19. do 23. veljače Organizira se 2. STEM tjedan u Domu tehnike

Od srijede se do petka pak održavaju kiparske radionice za djecu i mlade u Muzeju Slavonije. U pratnji viših kustosa pedagoga i studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, polaznici će istražiti izložbu pod nazivom ''Zbirka skulptura i natpisa''.

Također, razgovarat će se o osnovama kiparstva i tehnikama oblikovanja gline, a polaznici izradit će male skulpture i reljefe koji će se zatim predstaviti javnosti prigodnim postavom radova.

21. do 23. veljače Pogledajte što nude zimski školski praznici u Muzeju Slavonije

Osim manifestacija za djecu i mlade, tjedan će započeti izložbom analognih fotografija Gorana Šantara. Postav će biti dostupan u ponedjeljak od 18 sati u kafiću ''Uzdravlje''.

Fotografije su nastale u razdoblju od nekoliko godina na lokalnom području Osijeka i uže okolice, a eksponirane su na film srednjeg formata, kamera starih oko 50 i više godina.

izložba galerija žene
19. veljače U kafiću ''Uzdravlje'' upriličit će se izložba analognih fotografija Gorana Šantara

Nakon izvedbe 10. veljače, u utorak i srijedu s početkom u 20 sati u osječkom Kulturnom centru upriličit će se premijera predstave ''Šarlatan''.

Dramaturginja je predstave Ivana Klaić, scenski pokret potpisuje Maja Huber, za vizualni je identitet zaslužan Krešimir Tomac, za oblikovanje svjetla Robet Majaroš, a za prijevod Tomislav Mišić. U predstavi glume Joško ŠevoDavor Tarbuk i Katica Šubarić.

10., 20. i 21. veljače U Kulturnom centru Osijek održava se premijera predstave ''Šarlatan''

U srijedu u 18 sati u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15) održat će se besplatna radionica ''Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama''.

Radionica je ponajprije namijenjena mladima, ali i svima onima koji kod sebe primjećuju preintenzivne emocije, osjećaj da emocije upravljaju njihovim djelovanjem, pretjerane i neželjene reakcije na neke od emocija, potisnute emocije, nerazumijevanje svojih emocija, sram zbog određenih emocija ili ponašanja te osjećaj emocionalne odvojenosti od sebe ili drugih.​

21. veljače Pozivaju se mladi na radionicu ''Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama''

Nakon već nekoliko održanih, u četvrtak i petak očekuju vas nove 'storytelling' ture Osijekom, odnosno šetnje najljepšim dijelovima grada kao što su Europska avenija, Županijska ulica i Tvrđa.

Cijena je po odrasloj osobi za jednu odabranu turu pet, a za studente, umirovljenike i djecu od šest do 12 godina tri eura. Za djecu do šest godina tura je besplatna.

grad osijek iz zraka katedrala
15., 16., 22., 23. i 29. veljače Otkrijte tajne Osijeka kroz 'storytelling' ture u veljači

U petak na stadionu Pampas Hrvatska ženska nogometna reprezentacija odigrat će u Osijeku prvu utakmicu play-offa za plasman u A ligu nacija protiv Norveške. Utakmica počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

nogometašice
play-off za plasman u A ligu nacija Najbolje hrvatske nogometašice igraju na Pampasu protiv Norvežanki, ulaz je besplatan

Među ostalim se manifestacijama ističu putopisna predavanja osječkog PD ''Zanatlija'' koja će se održavati svakog utorka, sve do 19. ožujka u prostorijama društva te 10. Tjedan psihologije koji će se obilježiti prigodnim programom u Đakovu.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!