Događanja / Istaknuta

10., 20. i 21. veljače

U Kulturnom centru Osijek održava se premijera predstave ''Šarlatan''

U Kulturnom centru Osijek održava se premijera predstave ''Šarlatan''
PR

Dramaturginja je predstave ''Šarlatan'' Ivana Klaić, scenski pokret potpisuje Maja Huber, vizualni identitet Krešimir Tomac, oblikovanje svjetla Robet Majaroš, a prijevod Tomislav Mišić

Premijera predstave ''Šarlatan'' koju je prema tekstu mađarskog glumca Andrasa Hathazija i američkog redatelja Toma Dugdalea režirao Robert Raponja, održat će se u četvrtak, 8. veljače u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. U predstavi glume Joško Ševo, Davor Tarbuk i Katica Šubarić.

''Šarlatan'' je u pravom smislu riječi 'hommage' kazalište, a na sceni oživljava svojevrsno 'kazalište u kazalištu': profesor glume na prestižnom umjetničkom konzervatoriju i bivši glumački Bard (Joško Ševo), uvježbava scene iz Čehovljeva ''Galeba'' s dvoje mladih studenata glume – Ninom (Katica Šubarić) i Konstantinom (Davor Tarbuk).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Zašto netko želi postati glumcem ili glumicom? Zašto se studira gluma? Što to mlade ljude motivira na to da upišu glumu na dramskim akademijama? Naposljetku, koji su to i kakvi ljudi koji imaju potrebu nesebično i otvoreno prenositi svoje znanje o teatru, glumi, životu? Je li gluma umjetnost ili duhovna praksa? Što je uspjeh? Aplauz, pljesak, slava?'', pitanja su koja si postavljaju autori humorne drame naslovljene ''Šarlatan'', a podnaslovljene ''Učitelj glume''.

''Bježi li vremešni profesor, umoran od teatra i ljudi, od prenošenja znanja kazališnim početnicima i ideja o životu i teatru, u osamu ljetnikovca kraj jezera kako bi oživio sebe i doživio neizrecivo iskustvo duhovnoga mira, očuvao vitalnost, životnu i kreativnu snagu i strast?'', pitaju se autori kroz niz prizora povezanih scenama pokusa komedije – programatskog dramskog teksta ''Galeb'' Antona Pavlovića Čehova.

Dramaturginja je predstave ''Šarlatan'' Ivana Klaić, scenski pokret potpisuje Maja Huber, vizualni identitet Krešimir Tomac, oblikovanje svjetla Robet Majaroš, a prijevod Tomislav Mišić.

Izvedbe ''Šarlatana'' u Kulturnom centru Osijek na rasporedu su u subotu, 10. te 20. i 21. veljače s početkom u 20 sati. Cijena je ulaznice sedam eura, a ulaznice se mogu kupiti na porti Kulturnog centra (Trpimirova 2/a, Osijek), svaki dan (osim nedjelje) 7-22 sata.


Izdvojeno

Reci što misliš!