Događanja / Istaknuta

15., 16., 22., 23. i 29. veljače

Otkrijte tajne Osijeka kroz 'storytelling' ture u veljači

Otkrijte tajne Osijeka kroz 'storytelling' ture u veljači
Davor Javorović/PIXSELL

Svaka pojedina tura traje 90 minuta i prikladna je za sve uzraste

ReActor za ovu posebnu veljaču, odnosno za 15., 16., 22. i 23. veljače ima spremne posebne storytelling ture Osijekom.

Prva je ''Priče iz Eržikinog žrvnja'' koja će se održati 15. i 22. veljače. Na njoj ćete pratiti mlinaricu Eržiku dok vam otkriva zanimljive priče i tajne skrivene iza fasada zidova najljepših dijelova grada, Županijske ulice i Europske avenije. Kroz njezine priče, saznat ćete o prošlim vremenima, tajnim prolazima i legendama koje su oblikovale Osijek. Provest će vas ulicama prepunim povijesti, do prekrasnog secesijskog parka u kojemu vas čeka pravo iznenađenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Janjine priče - putovanje kroz život sluškinje'' održat će se pak 16. i 23. veljače. Ova nevjerojatna tura vodi vas kroz živopisnu priču o životu sluga i njihovih gospodara u Osijeku s početka 20. stoljeća, dok istražujemo čari i izazove života u gradu. Janja je vesela, glasna i tiha kad treba. Dobro je informirana o događajima u kućama najpoznatijih Osječana.

Obje ture počinju u Sakuntala parku u 19,30 sati, a njihove su vodičke sluškinja Janja (vodi vas do Tvrđe) i mlinarica Eržika (vodi vas kroz srce grada). Svaka pojedina tura traje 90 minuta i prikladna je za sve uzraste.

Cijena je po odrasloj osobi za jednu odabranu turu pet eura, za studente, umirovljenike i djecu od šest do 12 godina tri eura, a za djecu do šest godina tura je besplatna.

Rezervirajte svoje mjesto i doživite šarm prošlog vremena ispunjavanjem obrasca.

Također, 29. veljače organizirano je autentično iskustvo putovanja kroz povijest i kulturu Osijeka. U toj noćnoj storytelling turi govorit će se o životu unutar Tvrđe kao vojne utvrde, pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome. Bit ćete uvučeni u priču i postati dio nje dok kažete elektrifikacija.

Ruta traje 90 minuta i uključuje penjanje na Gradske zidine i Vodena vrata te se savjetuje građanima da obuju udobnu obuću. Ako se procijeni da je penjanje opasno zbog vlažnog tla, ruta će biti mrvicu modificirana. Za svakoga sudionika bit će osiguran po jedan fenjer koji će se koristiti tijekom ove ture.

Tura je podobna i za djecu uzrasta 12+ godina, a broj je sudionika ograničen na 35 osoba. Rutu će voditi interpretatorica baštine Nikolina Baškarad (diplomirana glumica) i Miroslav Kern (profesor latinskog jezika), veliki zaljubljenik u fenjere.

Nikolina je vlasnica ReActor obrta za kulturu, promidžbu i turizam, dok je Miroslav predsjedik Udruge Svjetlost Fenjera. Oni će vas, u prvom licu, kroz izmišljene likove mlinarice Eržike i fenjerdžije Mire provesti povijesnom jezgrom grada Osijeka, Tvrđom.

Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca, dok kotizacija iznosi pet eura po osobi.

Ako budu padali kiša ili snijeg, zbog opasnosti od pucanja stakla na fenjerima, tura će biti odgođena. U tom slučaju svi prijavljeni bit će na vrijeme obaviješteni.

Sve dodatne i potrebne informacije prijavljenim sudionicima bit će javljene putem e-maila koji ostave u obrascu. Ako imate pitanja, njih možete poslati mailom na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!