Događanja / Istaknuta

15. do 23. veljače

Započinje 17. Tjedan psihologije u Hrvatskoj, pogledajte prigodni program u Đakovu

Započinje 17. Tjedan psihologije u Hrvatskoj, pogledajte prigodni program u Đakovu
Ilustracija/PIXSELL

To je prilika za susret, razmjenu ideja, mogućnost pitanja ono što vas oduvijek zanima iz područja psihologije ili jednostavnog dolaska i pružanja podrške Tjednu psihologije jer uz kavu nastaju najbolje priče

Vjerujemo da je velikom broju ljudi poznato kako se u veljači tradicionalno organizira Tjedan psihologije diljem Lijepe naše. Tako Hrvatsko psihološko društvo organizira 17. Tjedan psihologije koji traje od 19. do 25. veljače, ponovno uz moto ''Čuvajmo mentalno zdravlje''.

U Đakovu upriličit će se 10. Tjedan psihologije koji će tamo započeti nešto ranije. Otvorit će ga mlada kolegica Maja Marija Muškić, mag. psych. koja će u četvrtak, 15. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo održati predavanje na temu ''Iza zatvorenih vrata: Analiza doživljene i percipirane stigme u životu obitelji psihijatrijskih pacijenata''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Psiholjupci će saznati duboko ukorijenjene aspekte stigmatizacije koje doživljavaju članovi obitelji povezani s psihičkim zdravljem. Predavanje ima za cilj podići svijest o važnosti razumijevanja stigmatizacije u kontekstu obitelji psihijatrijskih pacijenata te potaknuti dijalog o nužnosti stvaranja suportivnih okruženja kako bi zajedno radili na smanjenju stigme i promicanju inkluzivnog društva.

U utorak, 20. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo Barbara Markovac, psihologinja i edukantica geštalt psihoterapije, donosi temu ''Kako postaviti osobne granice?''. Na predavanju će se razgovarati o tome što su granice i koje vrste granica postoje, kako znati da je vrijeme za postavljanje granica, kako postavljamo granice i koji su razlozi nepostavljanja granica.

Kako bi barem malo doprinijeli mentalnom zdravlju, organizirali su druženje ''Kava sa psiholozima'' u srijedu, 21. veljače u 18,30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Pozivaju se svi psiholozi s područja Đakovštine, kao i svi psiholjupci na druženje, uz šalicu kave i čašicu razgovora u veseloj atmosferi.

To je prilika za susret, razmjenu ideja, mogućnost pitanja ono što vas oduvijek zanima iz područja psihologije ili jednostavnog dolaska i pružanja podrške Tjednu psihologije jer uz kavu nastaju najbolje priče.

Psihologinje iz Dječjeg vrtića Osijek Zrinka Lovrinčević, Dunja Marincel i Ana Sladoja Kozić će u četvrtak, 22. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo govoriti o aktualnoj temi ''IGRA - najvažniji djetetov posao''. Predavanje će naglasiti važnost i utjecaj igre na psihofizički razvoj djeteta.

Tjedan završava u petak, 23. veljače u 17 sati predavanjem ''Koga više voliš – mamu ili tatu? - razvod braka roditelja u očima djeteta''. Predavanje će održati Đakovčanka Maja Galić Bogner, mag. psych. koja će dati odgovore na pitanja poput koje su moguće reakcije djeteta na razvod braka roditelja, ovisno o dobi djeteta, koje su posljedice razvoda braka za dijete, o čemu ovisi prilagodba djeteta na razvod, što roditelji mogu učiniti, a što nikako ne bi trebali raditi, kako bi olakšali djetetu prilagodbu te koja je uloga Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Sva su predavanja besplatna i održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Na službenoj Facebook stranici Tjedan psihologije u Đakovu i Instagram profilu moguće je pratiti najave.

Iz Društva zahvaljuju Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo bez kojih Tjedan psihologije ne bi bio moguć, kao i lokalnim medijima koji sve ove godine podržavaju njihov entuzijazam da promoviraju psihologiju kao struku i znanost.

Organizatori su đakovačke psihologinje Marija Jurić i Josipa Hardi, u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo.


Izdvojeno

Reci što misliš!