Sport / Nogomet

play-off za plasman u A ligu nacija

Najbolje hrvatske nogometašice igraju na Pampasu protiv Norvežanki, ulaz je besplatan

Najbolje hrvatske nogometašice igraju na Pampasu protiv Norvežanki, ulaz je besplatan
Goran Stanzl/PIXSELL

Utakmica je na rasporedu 23. veljače s početkom u 18 sati

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u petak 23. veljače odigrat će u Osijeku prvu utakmicu play-offa za plasman u A ligu nacija protiv  Norveške, reprezentacije koja je u svojoj povijesti bila svjetski (1995.) i europski prvak (1987. i 1993.) te osvajač zlatne olimpijske medalje (2000.). Uzvratna utakmica igrat će se 27. veljače u Stavangeru.

“Drago mi je da su djevojke dobile priliku igrati jednu ovako veliku utakmicu. Nagrada je to za uložen trud i povijesni uspjeh osvajanjem drugog mjesta u premijernom izdanju B Lige nacija. Naravno da je Norveška veliki favorit u ovim utakmicama, ali vjerujem da će to biti dodatni motiv djevojkama da se pokažu u najboljem izdanju. Izuzetno se radujemo da ćemo Norvežanke ugostiti u prekrasnoj Opus Areni, vjerujemo da će nas podržati velik broj gledatelja i da ćemo uživati u fantastičnom nogometnom ambijentu”, rekao je izbornik Nenad Gračan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ulaz na Pampas bit će besplatan za sve, a utakmica počinje u 18 sati.

Popis reprezentativiki za ovaj dvoboj:

Vratarke: Doris Bačić (Napoli), Laura Fiket (Hajduk), Ana Filipović (Dinamo).

Obrambene igračice: Kristina Nevrkla (Osijek), Leonarda Balog (SNK Pölten), Ana Jelenčić (Servette), Antonia Dulčić (Hajduk), Maria Kunštek (Väksjö DFF), Lucia Domazet (1. FFC Frankfurt), Barbara Živković (Osijek), Tea Vračević (Agram).

Vezne igračice: Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Trabzonspor), Tea Krznarić (LASK), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Ivana Kirilenko (Osijek), Ružica Krajinović (Sturm), Veronika Terzić (Sarajevo 2000). 

Napadačice: Ivana Rudelić (Basel 1893), Karla Jedvaj (Blau-Weis Linz), Andrea Glibo (Sturm), Paula Vidović (Ingolstadt).


Izdvojeno

Reci što misliš!