Događanja / Istaknuta

21. veljače

Pozivaju se mladi na radionicu ''Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama''

Pozivaju se mladi na radionicu ''Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama''

Na radionici će se istraživati razumijevanje, prihvaćanje i reguliranje svojih emocija kako bi nam one postale korisne, što je i njihova biološka funkcija

Naše su emocije iznimno važne za našu sigurnost te za naš osobni i društveni život. Bez emocija bismo otupjeli i klizili kroz život, ne bismo se znali zaštititi i vjerojatno bismo nestali kao vrsta.

Ipak, mnogi od nas se borimo sa svojim emocijama jer se osjećamo kao da nas napada neka sila nad kojom nemamo nikakvu moć. Zato emocije izbjegavamo, sramimo ih se, potiskujemo ih i tjeramo od sebe. Pomaže li nam to? Upravo suprotno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nerazumijevanje vlastitih emocija stvara nam različite probleme u osobnom iskustvu i odnosima. Potreba za prigušivanjem osjećaja punoće, praznine, zbunjenosti ili duboke boli može dovesti čak do ovisničkog ponašanja i samoozljeđivanja.

Srećom, možemo naučiti čuti i razumjeti sami sebe te uspostaviti prijateljski odnos sa svojim unutarnjim svijetom.

Praktične vježbe i vlastiti konkretni primjeri pomoći će nam bolje upoznati svoje emocije te njihov izvor, svrhu i način izražavanja. To će nam omogućiti da bolje utječemo na svoje unutarnje procese i regulaciju onih emocija ili ponašanja koje nam stvaraju najviše problema.

Radionica ''Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama'' održat će se 21. veljače u 18 sati u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.

Na radionici će se istraživati razumijevanje, prihvaćanje i reguliranje svojih emocija kako bi nam one postale korisne, što je i njihova biološka funkcija.

Radionica je namijenjena onima koji kod sebe primjećuju preintenzivne emocije, osjećaj da emocije upravljaju njihovim djelovanjem, pretjerane i neželjene reakcije na neke od emocija, potisnute emocije, nerazumijevanje svojih emocija, sram zbog određenih emocija ili ponašanja te osjećaj emocionalne odvojenosti od sebe ili drugih.​

Radionica predstavlja siguran prostor u kojemu ne osuđujemo – ni sebe ni druge. Kroz proces vodit će nas znatiželja, lakoća i želja za uravnoteženijim emocionalnim životom.

Radionica je besplatna za mlade, a ugostit će Sienu Krušič, mag. psihosocijalnog savjetovanja koja je prvenstveno posvećena radu s posljedicama traume, što uključuje i slabiju emocionalnu regulaciju.

Ukoliko niste sigurni je li radionica prikladna za vas, pišite na [email protected].

A ako im se želite pridružiti, prijavite se do 20. veljače u 12 sati putem prijavnice.


Izdvojeno

Reci što misliš!