Događanja / Istaknuta

12. do 18. veljače

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Pet koncerata Prijović, Grašo u Vukovaru, Winter Wine&Walk avantura...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Pet koncerata Prijović, Grašo u Vukovaru, Winter Wine&Walk avantura...
PIXSELL/SiB.hr

Pred nama je tjedan koji će obilježiti brojni koncerti popularnih zvijezda, ali i predstave, poklade te Winter Wine&Walk avantura

Došli smo i do tjedna ljubavi koji je prigodno obilježen brojnim valentinovskim manifestacijama, ali i zanimljivim koncertima i predstavama u Osijeku i okolici.

Tako će se u ponedjeljak u 19 sati u kinu Urania odigrati urnebesna komedija pod nazivom ''Tražim muža''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o izvanrednoj predstavi u kojoj ista glumica, Jelica Brestovac, glumi sedam žena, odnosno sedam različitih osoba. Komedija je nastala po tekstovima Duška Radovića, a do sada je već gostovala u zemljama poput Švicarske, Švedske, Austrije, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

12. veljače U kinu Urania igra se nova urnebesna komedija ''Tražim muža''

Još do utorka traju pokladna događanja u Baranji, pa pripazite na buše koje 12. i 13. veljače točno u podne kreću u pokladne povorke u Topolju.

Ovogodišnji će završetak Fašanga obilježiti pokladno jahanje te povorka zaprega i jahača kroz Draž i Gajić u utorak, simboličnim paljenjem ulica uz grah i vino.

9. do 13. veljače Fašange u Baranji: Čekaju vas gajdaši, lipe i strašne buše!

Jedna od najvećih regionalnih turbo-folk zvijezda Aleksandra Prijović idućega će tjedna održati pet koncerata u osječkom Gradskom vrtu, točnije 13., 14., 15., 17. i 18. veljače.

Pjevačica je s ovime izjednačila zagrebački rekord, gdje je Arenu napunila također pet puta, a slični se glazbeni spektakli sada pripremaju u Osijeku pred mnogobrojnom publikom.

Aleksandra Prijović
18. veljače Aleksandra Prijović najavila i peti koncert u Osijeku

Osim toga što počinje korizma, Dan zaljubljenih obilježit će nekoliko prigodnih manifestacija. Prije svega, te večeri s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Čepin nastupit će Jagoda Kumrić i Petra Kraljev s komedijom ''Kad udari južina''.

Zvijezde će serije ''Kumovi'' tako odglumiti Mimi i Gitu, dvije najbolje prijateljice u svojim ranim tridesetima koje su poput sestara, ali njihovo dugogodišnje poznanstvo naći će se pred velikim izazovima jer će se u njihove živote uvući neki novi trenutci prikrivanja istine, brutalne (ne)iskrenosti, pa čak i ljubomore.

14. veljače U Čepin stižu zvijezde Kumova s hit komedijom ''Kad udari južina''

Od 19. do 25. veljače u Hrvatskoj traje 17. Tjedan psihologije. Dok još nije poznato kako će se i gdje manifestacija obilježiti u Osijeku, svoj je program već najavilo Đakovo te će ga upriličiti od četvrtka, 15. do petka, 23. veljače.

Otvorit će ga Maja Marija Muškić, mag. psych. koja će u četvrtak u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo održati predavanje na temu ''Iza zatvorenih vrata: Analiza doživljene i percipirane stigme u životu obitelji psihijatrijskih pacijenata''. Organizatorice su događanja đakovačke psihologinje Marija Jurić i Josipa Hardi, u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo.

statistika predavanje studenti
15. do 23. veljače Započinje 17. Tjedan psihologije u Hrvatskoj, pogledajte prigodni program u Đakovu

U istom će gradu, točnije u Centru za kulturu Đakovo u petak, povodom Dana zaljubljenih, nastupiti Jelena Radan i Pedro Abreu. Početak je njihova koncerta u 20 sati i ulaz je besplatan.

Fado je pronašao Jelenu, a ona uživa u njemu u pauzama između koncerata autorske glazbe, no nerijetko ih i povezuje. Pedro je pak donio miris Madeire i znalački aranžirao pjesme koje je Jelena probrala kao one koje joj najviše znače.

16. veljače U Đakovu nastupaju Jelena Radan i Pedro Abreu povodom Dana zaljubljenih

Iste će večeri u osječkom klubu Oxygen s početkom u 21 sat nastupiti zagrebački kvintet Kozmodrum.

Navedeni je sastav nastao 2015. godine kao ideja da se jazz glazbu spoji s onom klupskom. Njegov je idejni začetnik bubnjar i kompozitor Janko Novoselić koji je za taj projekt okupio ekipu glazbenika s kojima već dugo svira i surađuje, a to su Elvis PenavaIvan Kapec na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama. 

16. veljače U Oxygenu u sklopu serije koncerata novog hrvatskog jazza nastupit će Kozmodrum

Svoje će mjesto pod suncem ovoga tjedna još jedanput pronaći i ljubitelji kazališta. Naime, u osječkom HNK istoga će se dana u 20 sati praizvesti popularan balet naziva ''Snježna kraljica''.

Bit će to vremeplovski, emocionalni povratak u djetinjstvo obilježeno bajkama, osobito onom Hansa Christiana Andersena o djevojčici Gerdi i dječaku Kayu – o prijateljstvu i ljubavi koji su jači od svih zala.

16. veljače U osječkom HNK upriličit će se praizvedba baleta ''Snježna kraljica''

Subota je pak rezervirana za još jednu Winter Wine&Walk avanturu koja će se održati u Suzi i Zmajevcu. Nakon sedam uspješnih ljetnih izdanja, slijedi svima najdraža šetnja po drugi put u zimskom okruženju.

Na stazi dužine manje od devet kilometara za vas bit će pripremljeno čak 13 točaka na kojima vas očekuju baranjski vinari i majstori kuhinje. Vinari su koji sudjeluju na manifestaciji Pinkert, Kovats, Kolar, Kalazić, Horvat, Gerštmajer, Svijetli dvori, M&M, Zlatno brdo, OPG Juhas Šandor te Kusić i Zajec, dok će se za uživanje u baranjskim delikatesama pobrinuti Kovač Čarda, Piroš Čizma, Udruga Tako je to nekada bilo, OPG Šandor Juhas i Oaza mira.

wine&walk
17. veljače Vino, hrana i zimska idila: Otvorene su prijave za još jednu Winter Wine&Walk avanturu

Navečer se pak možete zabaviti uz koncert legendarnog Petra Graše koji će se održati u SD ''Danijel Rehak'' u Vukovaru s početkom u 20 sati.

''Vukovar je grad za koji me vežu lijepe uspomene mog ranog djetinjstva te se, stoga, posebno radujem velikom koncertu i ljubavi koju ćemo dijeliti'', poručuje Grašo, a organizatori iz agencije Zvjezdica Petra očekuju kako će na koncert pristići Grašini brojni obožavatelji iz cijele Slavonije.

petar grašo
17. veljače Sve je spremno za Grašin spektakl u Vukovaru!

Tjedan će se zaključiti utakmicom NK Osijeka i HNK Gorice na Opus Areni u nedjelju u 15 sati.

NK Osijek igrao je protiv HNK Gorice u dvije utakmice ove sezone. Trenutno, NK Osijek je na četvrtom, a HNK Gorica na šestom mjestu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!