1. lipnja 2024. do 30. lipnja 2025.

Pozivaju se mladi na sudjelovanje u projektu ”Pokreni s(v)e!”

Duško Jaramaz/PIXSELL

Drugi dio projekta započet će jednodnevnom edukacijom za članove timova na temu kreiranja promotivnih aktivnosti, a završit će se kreiranjem i provedbom kampanje ''Pokreni s(v)e!''

Ne sumnjajte u svoju moć i ne vjerujte kada vam kažu da mladi ne znaju i ne mogu.

Pokrenite sebe i inspirirajte i druge te postanite dio Tim-a 5 za zajednicu. Dobar je osjećaj biti koristan i pozitivan, a još bolji kada to prenesete i na druge. Stoga razmislite, prijavite se i budite prva karika u lancu promjene u svojoj zajednici.

Za početak, kliknite i prijavite se na poveznici.

Riječ je o projektu ”Pokreni s(v)e!” koji se provodi u partnerstvu s Društvom Crvenog križa Osječko-baranjske županije unutar 13 mjeseci (1. lipnja 2024. – 30. lipnja 2025.) na području Osječko-baranjske županije, a uključit će mlade i donositelje odluka s ovoga područja.

Projekt se provodi u šest lokalnih zajednica naše županije (Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Beli Manastir, Našice i Đakovo, gradska središta i okolna mjesta) te sadrži niz aktivnosti.

Započinje se okupljanjem mladih u timove – Tim5 (u svakoj lokalnoj zajednici po jedan tim), pripremom aktivnosti i jednodnevnom edukacijom za sve timove koja će se održati u Osijeku krajem rujna ove godine. Slijede jednodnevna javna događanja (ukupno šest, u svakoj lokalnoj zajednici po jedno) koje će samostalno kreirati, organizirati i provesti članovi lokalnih timova mladih.

Drugi dio projekta započet će jednodnevnom edukacijom za članove timova na temu kreiranja promotivnih aktivnosti, a završit će se kreiranjem i provedbom kampanje ”Pokreni s(v)e!”.

Sadržaj kampanje bit će promotivni video i izrada informativnog vizuala s koracima za uspješnu organizaciju i provedbu aktivnosti za mlade Navedene aktivnosti dovest će do ostvarenja postavljenog cilja projekta: educirati i osnažiti mlade kako bi samostalno inicirali, organizirali, proveli i promovirali aktivnosti za mlade u svojoj zajednici kojima će utjecati na kvalitetu života mladih. Pored toga, mladi će kroz iskustvo dijaloga s donositeljima odluka naučiti prepoznavati potrebe svoje zajednice i mogućnosti za aktivno uključivanje u rješavanje istih.

Projekt ”Pokreni s(v)e!” sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari