Događanja / Istaknuta

16. veljače

U osječkom HNK upriličit će se praizvedba baleta ''Snježna kraljica''

U osječkom HNK upriličit će se praizvedba baleta ''Snježna kraljica''
Duško Jaramaz/PIXSELL

Bit će to vremeplovski, emocionalni povratak u djetinjstvo obilježeno bajkama, osobito onom Hansa Christiana Andersena o djevojčici Gerdi i dječaku Kayu, o prijateljstvu i ljubavi koji su jači od svih zala

U petak, 16. veljače u 20 sati, na pozornici HNK-a u Osijeku bit će praizveden balet ''Snježna kraljica''.

Popularnu Andersenovu bajku u glazbeno je ruho odjenuo poznati hrvatski skladatelj Davor Bobić, upravo za osječki HNK. Režiju i koreografiju potpisuje nacionalni prvak Svebor Sečak, dok su suradnici na projektu Vuk Ognjenović, kostimograf i scenograf te Neven Mihić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vizualnost predstave (animacije i videoprojekcije) zaslužan je svestrani umjetnik (ilustrator i pisac) Zdenko Bašić. Dirigent je maestro Stjepan Vuger.

Važno je napomenuti da je balet koprodukcija dvaju nacionalnih kazališta – osječkog i splitskog, i to u sklopu velikog i vrijednog projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva medija i kulture RH, K-HNK (konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta) koji je već rezultirao brojnim gostovanjima i koprodukcijama.

Veliki je to događaj i za naše kazalište, grad i čitavu hrvatsku kulturnu scenu.

Bit će to vremeplovski, emocionalni povratak u djetinjstvo obilježeno bajkama, osobito onom Hansa Christiana Andersena o djevojčici Gerdi i dječaku Kayu, o prijateljstvu i ljubavi koji su jači od svih zala.


Izdvojeno

Reci što misliš!