Događanja / Istaknuta

16. veljače

U Đakovu nastupaju Jelena Radan i Pedro Abreu povodom Dana zaljubljenih

U Đakovu nastupaju Jelena Radan i Pedro Abreu povodom Dana zaljubljenih
PR

Fado je pronašao Jelenu, a Jelena uživa u fadu u pauzama između koncerata autorske glazbe, no nerijetko ih i povezuje

Povodom ovogodišnjeg Dana zaljubljenih, Centar za kulturu Đakovo odlučio je svoje posjetitelje nagraditi besplatnim koncertom fada koji će u petak, 16. veljače s početkom u 20 sati izvesti Jelena Radan i Pedro Abreu. Priča je to o čežnji i neispunjenim željama – o saudade, najvećoj Amaliji Rodrigues i portugalskom narodu.

Jelena dugi niz godina pjeva svoj fado koji iscjeljuje stanje ravnodušnosti, kako ona to voli reći. Fado je pronašao Jelenu, a Jelena uživa u fadu u pauzama između koncerata autorske glazbe, no nerijetko ih i povezuje. Pedro je donio miris Madeire i znalački aranžirao pjesme koje je Jelena probrala kao one koje joj najviše znače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pjesme, okosnica ovog fado koncerta, one su koje nas vode na putovanje sudbine  ivolje, mora i vjetra, straha i čežnje...Što je to što nas u fadu ne čini ravnodušnima, ako ga fadista izvede kako treba? Saudade je taj osjećaj sjete, čežnje, bolna praznina neispunjenih želja, ali i vapaj, ponos, traganje.

Više informacija o nadolazećem koncertu možete pronaći na službenoj Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo te na mrežnoj stranici.


Izdvojeno

Reci što misliš!