Događanja / Istaknuta

24. svibnja

"Ne okreći se sine" - Rade Šerbedžija stiže u Slavonski Brod

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor krajem svibnja uživo u Slavonskom Brodu

Cijenjeni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija krajem svibnja će nakon poduže pauze, konačno nastupiti pred publikom u Slavonskom Brodu. U utorak, 24. svibnja u pratnji svog benda Zapadni kolodvor stat će na pozornicu KKD I.B. Mažuranić i prirediti posebnu koncertnu priču.

Rade Šerbedžija ovom će prilikom uživo predstaviti hvaljeni i suradnjama obogaćen aktualni studijski album “Ne okreći se, sine”, koji donosi vrhunski spoj glazbe i stihova te niz  unikatnih pjesama s potpisom cijenjenih autora.

rade šerbedžija
23. svibnja Rade Šerbedžija na terasi Kulturnog centra Osijek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavni singl albuma “Eto pjesma” autorski potpisuje Husein Hus Hasanefendić, zaslužan i za tekst pjesme “Kasna jesen”. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi “Grad” Drage Mlinarca, Mario Igrec u pjesmi “Suzo moja, strpi se” autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista” autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na ovom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis - pjesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Također, naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Jednako kao i album, najavljeni koncert u Slavonskom Brodu bit će ispunjen autorskim pjesmama te izvedbama bezvremenskih klasika; publika će imati priliku čuti kako u novim aranžmanima i izvedbi ovog priznatog umjetnika zvuče dobro poznate pjesme poput “Ostala si uvijek ista” ili “Otkako te ne volim”, ali i pjesme koje su obilježile njegovu dugogodišnju hvalevrijednu karijeru.

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor krajem svibnja će održati dvostruko koncertno predstavljanje pred slavonskom publikom, za što je iskazan veliki interes - koncert 23. svibnja u osječkom Kulturnom centru je rasprodan. Ulaznice za koncert 24. svibnja u KKD I.B. Mažuranić u Slavonskom Brodu dostupne su u prodaji, a moguće ih je kupiti po cijeni od 100 Kn putem sustava Eventim.hr.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!