Vijesti / Regija

mine prijete

Nije samo iz Domovinskog, Baranjac našao granatu iz Drugog svjetskog rata

Nije samo iz Domovinskog, Baranjac našao granatu iz Drugog svjetskog rata
PU brodsko-posavska

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

Dvadesetosmogodišnjak je 28. ožujka u šumi na širem području Belog Manastira pronašao minobacačku minu kalibra 60 milimetara koja potječe iz Drugog svjetskog rata, a koju je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Pokazatelj je to kako osim zaostalih mina iz Domovinskog rata, a unatoč činjenici kako je Osječko-baranjska županija potpuno očiščena od mina, zaostale granate i dalje prijete i činiti će to još dugo.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja", kažu u policiji.

O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat će stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Izdvojeno

Reci što misliš!