Vijesti / Regija

SLAVONSKI BROD

Priveden i ispitan Rumunj koji se kamionom zabio u kolonu od 19 vozila

Priveden i ispitan Rumunj koji se kamionom zabio u kolonu od 19 vozila
Ivica Galović/PIXSELL

U njegovom naletu pet osoba je teže ozlijeđeno, a materijalna šteta se procjenjuje na 500 tisuća eura

U ponedjeljak su u Općinsko državno odvjetništvo doveli 35-godišnjeg Rumunja koji je u subotu skrivio prometnu nesreću kod Graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Nakon provedenog ispitivanja državno odvjetništvo se oglasilo priopćenjem:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak 23. ožujka 2024., pod utjecajem opojnih sredstava zbog čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene upravljao teretnim vozilom za koji je bila priključena prikolica. Osnovano se sumnja da brzinu teretnog vozila nije prilagodio dolasku pred naplatnu postaju Okučani već je bez zaustavljanja prošao kroz naplatnu postaju Okučani i nastavio kretanje kolnikom Županijske ceste D5 u smjeru Stalnog graničnog prijelaza Stara Gradiška. Osnovano se sumnja da je vozilom udario u teretni automobil u kretanju nakon čega je nastavio kretanje prema graničnom prijelazu i koloni vozila koja su bila zaustavljena te čekala graničnu kontrolu, kao i da je bez kočenja i zaustavljanja udario u petnaest osobnih automobila u kojima su bili vozači i putnici uslijed čega je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede te je prouzročena materijalna štetu u iznosu od oko 500.000,00 eura.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.", stoji u priopćenju.

Kamionom naletio na 17 vozila Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!