Vijesti / Regija

na koru crkve

U bizovačku crkvu dopremljene i sastavljene impozantne orgulje

U bizovačku crkvu dopremljene i sastavljene impozantne orgulje
PR

U nabavku su se uključili Općina, ali i brojni vjernici ove župe

Nedavno su iz Njemačke u bizovačku župnu crkvu Svetog Mateja apostola i evanđeliste dopremljene velike dobro očuvane orgulje proizvedene 1947. godine u radionici orgulja „Walcker“ Ludwigsburg, koja se smatra za jednom od najuglednijih tvrtki graditelja orgulja u svijetu. 

Na inicijativu bizovačkog župnika Mate Matasovića i podršku općinskog načelnika Srećka Vukovića uz financijsku potporu Općine Bizovac i dragovoljnih novčanih priloga domaćih vjernika Župa Bizovac otkupila je orgulje iz Evangelističke crkve Rosenberg.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prilikom priprema za transport i utovara u kamion mnoštva dijelova orgulja posredovanjem Veleposlanstva RH u Berlinu i hrvatskog konzulata u Stuttgartu značajnu pomoć dragovoljno su pružili članovi Nogometnog kluba „Croatia“ Heilbronn na čelu s predsjednikom kluba Mariom Marićem.

Proteklih desetak dana dvojica stručnih majstora orguljara, braća Franjo i Petar Moric iz Ilače uz svakodnevnu pomoć župljana marljivo i vješto sklapaju konstrukciju orgulja u jednu impozantnu cjelinu, koje se već sada svojim izgledom estetski uklapaju na svoje trajno mjesto, a to je prostor kora bizovačke crkve. 


Izdvojeno

Reci što misliš!