Vijesti / Regija

vandalizam na groblju

Na više grobova u Erdutu slomljeni križevi i razbijene vaze za cvijeće

Na više grobova u Erdutu slomljeni križevi i razbijene vaze za cvijeće
Ilustracija (Martina Popovčić/PIXSELL)

Očevidom je utvrđeno grobovi i nadgrobni spomenici nisu oštećeni

Policijski službenici II. policijske postaje Osijek jučer su u 17,52 sati zaprimili dojavu da je na mjesnom groblju u Erdutu oštećeno nekoliko grobova.

"Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da su sa više grobova izvađeni i slomljeni drveni križevi, oštećene i razbijene ukrasne vaze za cvijeće, oštećene ukrasne figure i drugi razni ukrasi koji su razbacani po prostoru groblja", izvještava osječko-baranjska policija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan je mještanin za 24sata ispričao da su vandali povadili križeve i njima lupali po grobnicama. Među uništenima su i oni grobovi poginulih djevojčica koje je u lipnju 2019. na odmorištu autoceste kod Novske usmrtio vozač kamiona, rečeno je.

Po završetku očevida policija je izvjestila:

"Na mjesnom groblju u Erdutu očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske obavila je danas očevid, kojim je utvrđeno da je na 65 grobova razbacano i razbijeno: cvjetni aranžmani, stakleni lampioni, ukrasne vaze za cvijeće, ukrasne figure, svijeće te tri drvena križa. Ujedno je utvrđeno da grobovi i nadgrobni spomenici nisu oštećeni."


Izdvojeno

Reci što misliš!