Vijesti / Regija

u istražnom zatvoru je

DORH podigao optužnicu protiv 67-godišnjaka koji je u Dalju gazio hrvatsku zastavu i pjevao četničke pjesme

DORH podigao optužnicu protiv 67-godišnjaka koji je u Dalju gazio hrvatsku zastavu i pjevao četničke pjesme
Davor Javorović/PIXSELL

Osječki DORH je podigao optužnicu protiv okrivljenog 67-godišnjaka zbog povrede ugleda Republike Hrvatske i javnog poticanja na nasilje i mržnju


Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i povodom kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske  i kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, izvještava DORH na svojim web stranicama.

Okrivljenog 67-godišnjaka tereti se da je 11. siječnja 2024., oko 16:00 sati, u Dalju, postupio u nakani omalovažavanja državnih simbola Republike Hrvatske, odnosno prišao postavljenom spomen-obilježju braniteljima i civilima zatočenim u Dalju tijekom Domovinskog rata i skinuo s jarbola zastavu Republike Hrvatske te pokidao sajlu i zastavu, a potom ju bacio na pod i nogama gazio. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako dalje piše DORH, okrivljenika se tereti da je istog dana, neposredno nakon počinjenog prethodnog kaznenog djela, postupio u nakani izazivanja netrpeljivosti prema građanima hrvatske nacionalnosti, odnosno upućivao građanima ispred jednog objekta psovke i pozive na mržnju, nakon čega se pješice uputio prema Postaji granične policije Dalj glasno pjevajući četničku pjesmu i ponovno psovao i pozivao na mržnju.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, zaključuje se u izvješću..


Izdvojeno

Reci što misliš!