Vijesti / Regija

čekanje na granici

Slavonski župan zaglavio na srpskoj granici: ''Druga vozila su nesmetano prolazila''

Slavonski župan zaglavio na srpskoj granici: ''Druga vozila su nesmetano prolazila''
Ivica Galović/PIXSELL

''Pokušao sam vidjeti što se događa i što je razlog zaustavljanja i čekanja'', kazao je za Danas.hr župan vukovarsko-srijemski

Osim Marijanu Pavličeku kojem je u subotu zabranjen ulaz u Srbiju, neugodnosti na granici imao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je na ulazu u Srbiju čekao dva i pol sata, piše Danas.hr.

"Pri normalnom prelasku državne granice, prošli smo našu kontrolu i došli smo na drugu stranu gdje smo zamoljeni da stanemo sa strane, uzeti su nam dokumenti i rečeno da se mora napraviti provjera. Nakon 20-tak minuta čekanja dok automobili i hrvatskih i srpskih registracija normalno prolaze pitao sam što je u pitanju, postoji li nekakav problem, rečeno nam je da još malo pričekamo da se čeka provjera", prepričava za Danas.hr župan Dekanić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je i kako je stupio u kontakt sa srpskim konzulom u Hrvatskoj i hrvatskim u Srbiji.

"Pokušao sam vidjeti što se događa i što je razlog zaustavljanja i čekanja, tjedan dana prije sam bio u Subotici i nisam imao nikakvih problema, tako da nisam vidio nekakav opravdani razlog. Sve skupa je trajalo oko dva i pol sata. U međuvremenu sam tražio da nam vrate dokumente da ćemo se vratiti u Hrvatsku, na što su rekli da nam ne mogu vratiti dokumente da moramo sačekati", kazao je.

Župan je i tražio razlog zbog čega je zadržan na granici, na što mu je službenik kazao kako je u tom vremenu došlo do smjene službenika.

"Naravno to je bila izlika čisto da se nešto kaže jer ponavljam druga vozila su nesmetano prolazila", kazao je Dekanić.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku župan Dekanić ponovno je zaustavljen i ponovno su im uzeti dokumenti.

"Čekali smo, ali ovaj puta do 20 minuta jer su opet vršili nekakvu provjeru. Pušteni smo, očito je u pitanju nekakva odluka da se dužnosnici i predstavnici lokalne vlasti ne puštaju tek tako preko granice", zaključuje župan.


Izdvojeno

Reci što misliš!