Vijesti / Regija

U Strizivojni

Najduža ulica u Hrvatskoj ovoga će adventa ostati bez božićnih ukrasa

Najduža ulica u Hrvatskoj ovoga će adventa ostati bez božićnih ukrasa
Armin Durgut/PIXSELL

U Općini su izračunali da bi za ukrašavanje cijele ove ulice bilo potrebno oko 300.000 kuna, što je gotovo deset posto proračuna ove Općine

Novac im treba i za javnu rasvjetu, za nogostupe i za ceste pa su ga odlučili uložiti u ono što će građani moći koristiti tijekom cijele godine, a urediti samo tijekom ovih blagdana središte mjesta, javlja Danas.hr.

Uz adventske vijence u središtima gradova, navikli smo i na blagdanske ukrase u glavnim ulicama i na trgovima, no kriza je! Pa najduža ulica u Hrvatskoj neće biti okićena. Nalazi se u Strizivojni i pravi je izazov za lokalnu vlast.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavna ulica u Strizivojni, Ulica braće Radić duga je oko osam kilometara. Ima više od 600 kućnih brojeva i oko 200 stupova javne rasvjete. Jasno je da je za takvu ulicu potrebna velika količina blagdanske rasvjete.

I njoj je kao i svemu ove godine cijena porasla. U Općini su izračunali da bi za ukrašavanje cijele ove ulice bilo potrebno oko 300.000 kuna, što je gotovo deset posto proračuna ove Općine. Novac im treba i za javnu rasvjetu, za nogostupe i za ceste pa su ga odlučili uložiti u ono što će građani moći koristiti tijekom cijele godine, a urediti samo tijekom ovih blagdana središte mjesta.

Ukrasit će ga dijelom postojećim nakitom, a dijelom novim. Primjereno, kažu ništa pretjerano. RTL-ov Bojan Uranjek razgovarao je s mještanima Strizivojne, kažu Advent je posebno ozračje, no važnije je da ono bude u nama, a ne oko nas.


Izdvojeno

Reci što misliš!