Vijesti / Regija

rezultati pojačanih mjera

U akciji Martinje policija alkotestirala 564 vozača, evo koliko ih je bilo 'pod gasom'

U akciji Martinje policija alkotestirala 564 vozača, evo koliko ih je bilo 'pod gasom'
Grgo Jelavic/PIXSELL

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 12. studenoga 1,15 sati, u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 27-godišnji biciklist iz Meca

Policija je prošli vikend posebno usmjerila aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.Tijekom pojačanih mjera zaustavljeno je 615 vozila /vozača, od kojih je podvrgnuto alkotestiranju njih 564.

Tako je od 11. do 13. studenoga na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano 44 vozača osobnog automobila, 2 vozača bicikala i 1 vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim alkohola evidentirano je još 142 prekršaja od kojih 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanja pod zabranom, 3 upravljanja neregistriranim vozilom i 24 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 12. studenoga 1,15 sati, u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 27-godišnji biciklist iz Meca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 2,34 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna, poručuju iz PU osječko-baranjske.


Izdvojeno

Reci što misliš!