Vijesti / Ostalo

SIGURNOST NAKON ZIME

Besplatni tehnički pregledi motocikala: Ispravno je sigurno

Besplatni tehnički pregledi motocikala: Ispravno je sigurno
Davor Javorovic/PIXSELL

Svi zainteresirani mogu doći u 38 stanica za tehnički pregled u Hrvatskoj

S proljećem se na ceste vraća 156 tisuća motocikala i mopeda. Da su s neispravnim vozilima dodatna opasnost na prometnicama, upozoravaju iz Centra za vozila Hrvatske. Stoga ih pozivaju na besplatan tehnički pregled.

Reporter RTL-a Danas Boris Mišević razgovarao je s Tomislavom Friganovićem iz Centra za vozila Hrvatske koji mu je otkrio kada, gdje i u koje centre mogu doći to napraviti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mogu doći u 38 stanica za tehnički pregled u Hrvatskoj. To su uglavnom sve veće stranice i one za koje smo procijenili da imaju povećan postotak pregleda motocikala. U tih 38 stanica mogu pristupiti svi koji žele provjeriti tehničku ispravnost svog motocikla s tim da nema nikakve naplate, nikakvih obaveza. A 500 ljudi će dobiti i poklončiće.

A zašto je potrebno nakon zime temeljito provjeriti motocikl?

"Zato što možda nisu dobro konzervirani, a i na samom početku sezone je za očekivat da je pao tlak u gumama, da su crijeva koja su bila ionako već dotrajala došla do samog svog kraja, da je možda došlo do nekog cijeđenja tekućina. U svakom slučaju na početku sezone je kritično dok je cesta hladna", istaknuo je Friganović te na kraju odgovorio što se dobije na dar.

"Jedan mali set za održavanje vizira kacige ili vizira samog motocikla, krpice, gelovi a nakon što se to koristi taj set sve lijepo sjaji", rekao je Friganović i sve vozače motocikla pozvao na besplatan tehnički pregled.


Izdvojeno

Reci što misliš!