Događanja / Istaknuta

28. do 30. travnja

AUKOS: Dani medijske pismenosti 2024. [PROGRAM]

AUKOS: Dani medijske pismenosti 2024. [PROGRAM]
PR

Glavni su ciljevi projekta podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima te stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana

Od nedjelje, 28. travnja do utorka, 30. travnja održat će se Dani medijske pismenosti AUKOS-a 2024. koje organizira Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (AUKOS) – Odsjek za kulturu, medije i menadžment, u suradnji s partnerima.

Ovaj događaj održava se u sklopu 7. Dana medijske pismenosti koje od 22. do 30. travnja (s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga) na nacionalnoj razini organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz potporu Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Glavni su ciljevi projekta podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti. Odsjek za kulturu, medije i menadžment AUKOS-a sudjelovao je u svim dosadašnjim izdanjima Dana medijske pismenosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove je godine u okviru Dana medijske pismenosti AUKOS-a 2024. ponovno pripremljen sadržajno bogat trodnevni program kojime će se ujedno prigodno obilježiti i Svjetski dan slobode medija, 3. svibnja. Suradnici su i partneri Agencija za elektroničke medije i portal medijskapismenost.hr, a sa svojim aktivnostima ponovno su se uključila još dva Odsjeka Akademije – Odsjek za vizualnu i medijsku kulturu i, prvi put, Odsjek za kreativne tehnologije.

Bit će organizirano ukupno dvadesetak raznovrsnih sadržaja, raspoređenih na čak osam osječkih lokacija. To su prostorije AUKOS-a u Tvrđi (Trg Svetog Trojstva 3) te u Ulici Petra Svačića 1/g i Ulici cara Hadrijana 8b i 8c (sveučilišni kampus), Beckers pivnica (Tvrđa), HRT – Radio Osijek,  Radio Laganini FM Osijek te Trg slobode u središtu Osijeka. Svi sadržaji organiziraju se uživo. Na programu su raznolika predavanja, radionice, izložbe, projekcije filmova i videouradaka, tematske studentske radijske emisije, predstavljanja EU projekata i medijskih partnera Akademije, kviz znanja, umjetnička prostorna instalacija te promocija knjige o medijima i medijskoj pismenosti.

Poseban je naglasak ponovno stavljen na studente pa će biti predstavljeni mnogi kreativni i zanimljivi radovi i projekti koje su studenti svih pet studijskih godina (od 1. godine prijediplomskoga studija do 2. godine diplomskoga studija) i više studijskih smjerova uspješno realizirali na zadane teme iz područja medija, medijske pismenosti i kritičkoga vrednovanja informacija, kao i medijskih sadržaja. 

Koordinatori su Dana medijske pismenosti AUKOS-a 2024. Tomislav Levak, predavač i dr. sc. Snježana Barić-Šelmić, viša asistentica s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije. Ulaz na sva događanja je slobodan. Cjelokupni program sa satnicama, lokacijama i dodatnim informacijama objavljen je na društvenim mrežama i internetskoj stranici Akademije.


Izdvojeno

Reci što misliš!