Vijesti / Regija

vikend izvješće policije

Maloljetnik iz Josipovca pijan automobilom sletio s kolnika i oštetio dva automobila i zgradu Mjesnog odbora

Maloljetnik iz Josipovca pijan automobilom sletio s kolnika i oštetio dva automobila i zgradu Mjesnog odbora
Željko Lukunić/PIXSELL

PU osječko-baranjska i ovaj vikend imala je pune ruke posla s alkoholiziranim vozačima u prometu

U vremenu od 20. do 23. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 35 vozača osobnih automobila, četiri vozača bicikala, dva vozača teretnih vozila, jedan vozač električnog romobila, jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. listopada u 14,13 sati, u Belišću, kada je nadzoru prometa zaustavljen 46-godišnji biciklist iz Belišća. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 3,15 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U petak, 21. listopada u 22,35 sati u Josipovcu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 17-godišnjak iz Josipovca je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te oštetio dva propisno parkirana vozila i zgradu Mjesnog odbora. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje uz što mu je i evidentirana koncentracija od 1,28 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci 10 negativnih bodova.


U subotu, 22. listopada u 00,37 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 46-godišnjak iz Đakova, za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija 0,89 promila alkohola u krvi. Isti je unazad tri godine 6 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Istoga dana je doveden na sud te mu je od strane suda produljeno zadržavanje do 31.10.2022. godine.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna boda.

U nedjelju, 23. listopada u 01,10 sati u Osijeku, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 26-godišnjak iz Osijeka je  uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,48 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.


Izdvojeno

Reci što misliš!