Vijesti / Regija

slavonski brod

Spriječen pokušaj krijumčarenja: Pas nanjušio rakiju i cigarete

Spriječen pokušaj krijumčarenja: Pas nanjušio rakiju i cigarete
Carinska uprava

Pronađena roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarine oduzeto je i teretno kombi vozilo

Carinski službenici su provodeći pojačane mjere nadzora na RGP Slavonski Brod i luka Slavonski Brod spriječili su pokušaj krijumčarenja alkohola i cigareta, izvještava Carinska uprava.

Dana 14. listopada 2022. carinski službenici Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Karma“, na RGP Slavonski Brod i luka Slavonski Brod pregledom teretnog kombi vozila RH registarskih oznaka pronašli su u teretnom prostoru ispod ogrjevnog drveta 200 litara žestokog alkoholnog pića – domaće rakije i 400 komada cigareta, koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u područje EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istoga dana, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Karma“ pregledom autobusa stranih registarskih oznaka na RGP Slavonski Brod i luka Slavonski Brod pronašli su u prostoru predviđenom za prtljagu, u dva posebno izgrađena metalna spremnika i u tvorničkom prostoru do kojeg se dolazi skidanjem oplate prtljažnog prostora, skriveno ukupno 7000 komada cigareta. 

Pronađena roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarine oduzeto je i teretno kombi vozilo. Prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 140.000 kuna, zaključuje Carina izvješće.


Izdvojeno

Reci što misliš!