Vijesti / Regija

vikend izvješće policije

Tijekom vikenda policija zaustavila 37 pijanih vozača: Rekorder u promilima biciklist iz Tenje

Tijekom vikenda policija zaustavila 37 pijanih vozača: Rekorder u promilima biciklist iz Tenje
Grgo Jelavic/PIXSELL

Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi

U vremenu od 2. do 4. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 24 vozača osobnog automobila, 13 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola evidentirano je još 272 prekršaja od kojih 117 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja pod zabranom, 8 upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 80 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 4. rujna u 14,40 sati, u Tenji, kada je nadzoru prometa zaustavljen 44-godišnji biciklist iz Tenje. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi.
 
Jučer, u 11 sati u Našicama dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.  Vozač osobnog automobila, 40-godišnjak iz Vukojevaca je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,87 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.
 
U 19,50 sati u Koški dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 37-godišnjeaku iz Koške, uslijed nepropisnog skretanja oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu te mu je evidentirana koncentracija od 1,75 promila alkohola u krvi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 prekršajnih bodova


Izdvojeno

Reci što misliš!