Vijesti / Regija

sretan završetak

Nova akcija spašavanja na Papuku: Ozlijeđenog planinara u vakuum madracu transportirali do bolnice

Nova akcija spašavanja na Papuku: Ozlijeđenog planinara u vakuum madracu transportirali do bolnice
HGSS

Jučer, u nedjelju, u 12:20h dežurni spašavatelj Stanice Orahovica putem Centra 112 primio je poziv za pomoć ozlijeđenom planinaru na Papuku

Tri planinara kretala su se iz pravca Ivačke glave prema Jankovcu kada je jedan od njih pri padu zadobio težu tjelesnu ozljedu uslijed koje je povremeno gubio svijest.

Na teren je odmah izašlo pet spašavatelja HGSS Stanice Orahovica, a na putu prema lokaciji upućen je i tim Hitne medicinske pomoći iz Orahovice koji se uključuje u akciju.
Planinaru je prilikom dolaska na mjesto nesreće pružena adekvatna medicinska pomoć te je u vakuum madracu transportiran do vozila HMP-a u koja je predan u 14:00 sati. Na daljnju obradu planinar je prevezen u Našičku Opću bolnicu.

papuk cesta snijeg
uspješna akcija Planinarili po ledenom Papuku pa ih na kraju spašavao HGSS

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U transportu unesrećenog sudjelovala su dva pripadnika Policijske postaje Orahovica i planinari koji su se našli na mjestu nesreće.

"Ovim putem Stanica Orahovica svim sudionicima zahvaljuje na pomoći i suradnji u ovoj akciji spašavanja", kažu u HGSS stanici Orahovica koja je ove godine imala nekoliko zapaženih akcija spašavanja.

Izdvojeno


Reci što misliš!