Vijesti / Regija

uspješna akcija

Planinarili po ledenom Papuku pa ih na kraju spašavao HGSS

Planinarili po ledenom Papuku pa ih na kraju spašavao HGSS
PP PApuk

Stanica Hrvatske gorske službe spašavanja Požega uspješno je provela akciju spašavanja na Papuku

Šetnja Papukom na sunčani dan vjerovatno se činila kao dobra ideja za dvoje planinara, ali ih je trenutak nepažnje mogao koštati puno više nego u konačnici je.

Hrvatska gorska služba spašavanja - stanica Požega u proteklom periodu u nekoliko je navrata intervenirala na Papuku, a tako je bilo i jučer kad je akcija spašavanja uspješno završena pronalaskom dvoje osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zbog pothlađenosti koje je uzrokovala trenutna temp.od -10°C, preveženi su na Jankovac kako bi se ugrijali. U akciji su sudjelovali spašavatelji stanice Orahovica i Požega te rendžeri PP Papuk", objavili su oni.

Papuk se možda čini kao pitoma planina, ali krije brojne zamke i neiskusni planinari vrlo lako se mogu dezorijentirati i upasti u nevolje. Posebice to dolazi do izražaja na područjima gdje je signal mobitela izrazito loš pa je i poziv spašavateljima gotovo nemoguć.

HGSS je zbog toga u nekoliko navrata upozoravao na oprez kao i na dobru pripremu prilikom odlaska u ovakve krajeve upravo kako bi se izbjegle situacije kao jučer.


Izdvojeno

Reci što misliš!