Vijesti / Regija

bocanjevci

Upravljao automobilom s gotovo 5 promila alkohola u krvi!

Upravljao automobilom s gotovo 5 promila alkohola u krvi!
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova

Jučer, 20. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 13,15 sati, u Bocanjevcima kod Valpova, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 4,90 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 19,05 sati, u Dardi, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač bicikla 63-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, uslijed alkoholiziranosti, stanju i uvjetima na cesti sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 1 500 kuna.

Prema medicinskom tumačenju koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za volan liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom "utrenirani" u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju duže vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.


Izdvojeno

Reci što misliš!