Vijesti / Regija

velika tragedija

Detalji prometne nesreće u kojoj je život izgubilo četvero mladih Slavonaca

Detalji prometne nesreće u kojoj je život izgubilo četvero mladih Slavonaca
Dubravka Petric/PIXSELL

Općina Semeljci proglasti će Dan žalosti i to na dan sahrane četvero mladih

U teškoj prometnoj nesreći koja se noćas oko 1 sat dogodila u u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima poginule su četiri mlade osobe.  Dvoje Vrbičanina, jedan Mrzovićanin i mlada Mikanovčanka čije je podrijetlo iz Vrbice, svi u dobi od 18 do 20 godina.

Kako je priopćeno iz PU vukovarsko-srijemske, 19-godišnji vozač je uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste u zavoju izgubio nadzor nad osobnim automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće.

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući. 

Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin te su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izletio s ceste i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. Na cesti između Vrbice i Mikanovaca je zavoj, iza vrbičkog groblja.

"Za našu općinu i sve obitelji to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a kamoli ovakvoj mladosti čiji je prosjek 20 godina. U vrijeme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vrijeme pogine četvero praktički djece. Svim obiteljima izražavamo našu najiskreniju sućut", izjavio je načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević te dodao da će Općina proglasiti Dan žalosti i to na dan sahrane četvero mladih.

Otac poginule djevojke je, kako se doznaje, prometni policajac.

Zabili su se u temelje obiteljske kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Obitelj je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas", rekao je za Dnevnik.hr Josip Pavošev, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci.

"Rezali smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali upomoć zvati kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć", kaže Pavošev. Vatrogasci su na terenu bili do 6:45.

"Između kanala preko kojeg su preletjeli i kuće ima osam metara. Prije toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagirao", kaže vatrogasac i dodaje da ga je nesreća potresla.

"Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam vidio u ratu, ali ovako nešto nisam doživio", zaključuje Pavošev.

Svjedok: ''Kao da je pala bomba, motor auta bio je pod sjedalima''

''Ja, supruga i kći smo spavali i odjednom je nešto puknulo kao da je netko bacio bombu. Nije mi bilo svejedno. Svi smo izišli van i vidjeli smo samo prašinu i dim. Automobil je udario u 'ćošak kuće'. Kad je prošlo dvije, tri minute i kad se prašina razišla ništa se nije čulo iz automobila. Nikakvi znakovi zapomaganja. Nisam se usudio prići vozilu već sam odmah nazvao policiju koja je vrlo brzo došla. Ni policija odmah nije uočila automobil od živice. Tek kad su osvijetlili baterijom su ugledali automobil, a policajac i ja smo prišli. Pokušali smo otvoriti vrata, ali nijedna se vrata nisu dala otvoriti. Policajac je zvao i Hitnu pomoć i vrlo brzo je došla ekipa Hitne u kojoj su bila dva muškarca i jedna ženska osoba.

Jedan muškarac iz Hitne pomoći je posvijetlio baterijom i odmah je vidio da mladić i djevojka na prednjim sjedalima ne daju znakove života. Što da vam kažem, motor automobila bio je zguran pod sjedalima. Nekako je uspio otvoriti i zadnja vrata i popipao puls putnika na stražnjim sjedalima i rekao da ni oni ne daju znakove života. Vrlo brzo došlo je još pet policijskih vozila i vatrogasci koji su rezali lim'', prepričao je za Jutarnji list Mirko Božičević, 66-godišnji umirovljenik iz Starih Mikanovaca u čiju je kuću u Osječkoj 56 udario Audi đakovačkih oznaka.


Izdvojeno

Reci što misliš!