Vijesti / Regija

TRETIRANJA VEĆ NAJAVLJENA

Komarci ne odustaju ni ove godine - u borbu se uključuju i avioni!

Komarci ne odustaju ni ove godine - u borbu se uključuju i avioni!
Marko Banić/SIB.hr

Iako ove godine komarci stižu nešto kasnije te u manjem broju negoli prošle, njihova je koncentracija svejedno iznimno visoka te započinju tretiranja iz zraka i sa zemlje

Iako je monitoring u ponedjeljak pokazao kako u Osijeku nema ličinki komaraca, građani svejedno muku muče s njima, jer problem prave odrasle jedinke koje su došle iz Kopačkog rita. 

"Najveće brojnosti na području Kopačkog rita 5700 komaraca. Nemetin je 3675, Vinogradska ulica 2200, Tenja ima 430 komaraca, Josipovac 233. Mi izdajemo preporuke sve što je iznad 200 komaraca u klopci smatramo da je previše i da treba istretirati", kaže voditelj Službe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju ZZJZ OBŽ Hrvoje Bekina, a prenosi Republika.eu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvoje Bekina dodaje još kako su brojali i Bilje u metodu u kojoj prate broj uboda u 15 minuta. Situacija je kritična, jer je zabilježeno 150 uboda komaraca u 15 minuta, dok je granica 15 komaraca u 15 minuta. 

Zbog navedenih podataka izdane su preporuke za aviotretmane koji će se provesti u četvrtak i petak. Najprije kod Sarvaša i Nemetina, a drugi dan Pampas, Višnjevac, Josipovac i preko od Tvrđavice šuma Halaševo. Istovremeno će se odvijati tretman sa zemlje na području cijeloga Osijeka. 


Izdvojeno

Reci što misliš!