Vijesti / Regija

privedeni u županji

Alkoholizirani policajci skrivili prometnu nesreću pa vrijeđali kolege

Alkoholizirani policajci skrivili prometnu nesreću pa vrijeđali kolege
Davor Javorovic/PIXSELL

Trojica pijanih policajaca u srijedu protekle su srijede kasno u noćii srušila dva prometna znaka u Županji, a zatim su pobjegli s mjesta nesreće

Policijska uprava vukovarsko-srijemska nije izvijestila o incidentu u kojem su sudjelovala trojica pripadnika Specijalne jedinice policije. Oni su naime, kako piše Večernji list, u alkoholiziranom stanju sudjelovali u prometnoj nesreći u kojoj su srušili dva znaka da bi zatim pobjegli s mjesta nesreće. Njihovi kolege su ih kasnije priveli, ali se trojac opirao pri uhićenju, a kasnije su odbili priznati tko je upravljao vozilom.

Jedan odbio alkotest i vrijeđao kolege

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio da su u bijegu s mjesta nesreće sudjelovala dvojica pripadnika osječke Specijalne jedinice policije, 27-godišnjak iz Strizivojne te njegov godinu mlađi kolega iz Privlake, odakle je i 29-godišnji policajac iz postaje granične policije u Vrbanji. S njima je u Passatu karavan đakovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu oca jednog od policajaca bio još i 23-godišnjak iz Vinkovaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veselu ekipu uočila je prometna patrola, a nakon što su ih zaustavili na obližnoj benzinskoj postaji i priveli u postaju, najstariji među njima počeo je vrijeđati kolege za što je zaradio i optužni prijedlog za omalovažavanje službene osobe. M

Navedeni policajac jedini je i odbio alko test dok su ostali napuhali 1,44 promila, odnosno granični policajac 1,10, dok je civil imao najmanje, samo 0,55 promila.

Policajci su odbili reći i tko je upravljao vozilom pa je naknadno utvrđeno kako se radilo o 26-godišnjem pripadniku Specijalne policije koji je "izgubio nadzor nad upravljačem". Isti je zaradio i optužni prijedlog za izazivanje prometne nesreće i bijeg s mjesta iste.

Četvorica iz vozila u konačnici su završili na triježnjenju u dvije policijske postaje.


Izdvojeno

Reci što misliš!