Vijesti / Regija

mjesto za izolaciju

Je li „koronakriza“ prilika za baranjski turizam?

Je li „koronakriza“ prilika za baranjski turizam?

Baranja ima smještaj već prilagođen epidemiološkim mjerama, a uz svoje prirodne ljepote osigurava i niz vrlo zanimljivih aktivnosti

Napučeni hoteli, gužve na rivama, teški pronalazak mjesta za ručnik ili ležaljku na plaži čini se kako neće biti dio ovogodišnje ljetne svakodnevice. Unatoč pozitivnim rezultatima posljednjih dana i jenjavanju pandemije koronavirusa epidemioloških mjera morat ćemo se pridržavati i nadalje pa brojni Hrvati razmišljaju kako ove godine i nije najpametnija odluka ići u morske gužve. 

Je li sve to prilika da Baranja iskoristi svoj potencijal? Iako je iz godine u godinu sve traženija destinacija za mirni odmor, čini se kako bi ove godine mogla biti još popularnija. Baranja ima niz prednosti za prilagođavanje ovoj situaciji. Osim što je bogata prirodnim ljepotama, a o tome najbolje svjedoče Park prirode Kopački rit sa svojim zaštićenim zoološkim rezervatom i manje baranjske ruralne sredine, Baranja je svoju turističku ponudu razvila do svjetskih standarda. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako se u Baranji može okušati u vožnjama kanuom, čamcem, bicikliranju dugim biciklističkim stazama u srcu „europske Amazone“, jahanju, šetnjama u namirnijem okruženju, iskušavanjem vještina u adrenalinskom parku, promatranju ptica ili rike jelena itd. 

Aktivnosti za turiste, dakle, ne nedostaje. Uz to Baranja ima i već pripremljen smještaj sukladan epidemiološkim mjerama. U ponudi jest seoski smještaj u kojemu su ionako mali kapaciteti, a takve su prirodne i eko kućice svakako već izolirane i udaljene od bilo kakvoga mnoštva. 

Pridodaju li se svemu navedenome i činjenice da odmor u Baranji jamči mnoštvo zelenila, svježega zraka, cvrkut ptica (a njih je skoro pa 300 vrsta na području PP Kopački rit), odmak od užurbane svakodnevice i gradske vreve, doduše uz dodatak kojega komarca, jasno je da bi svatko poželio iskoristiti barem na koji dan ove Bogom dane blagodati.

Baranjske klope i dobrih kapljica, također, neće ponestati za turiste. Bilo da preferiraju domaću rakijicu ili vino, a uz to su ljubitelji kobasice i kulena ili pak ribe (uz neizostavni fiš paprikaš ili šarana u rašljama) svakako će naći nešto za sebe. 

Direktorica Turističke zajednice općine Bilje Renata Forjan kaže kako su uvijek spremni za turiste, a upravo za njih jest i pripremljen novi promotivni spot. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!