Vijesti / Regija

3 godine uvjetno

Općinski sud u Virovitici dosudio uvjetnu zatvorsku kaznu za vraćanje kilometraže vozila

Općinski sud u Virovitici dosudio uvjetnu zatvorsku kaznu za vraćanje kilometraže vozila
Davor Puklavec/PIXSELL

Za one koji se bave vraćanjem kilometraže imamo lošu vijest, a za sve ostale - odličnu! Riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna zatvora

Kad kupujete rabljeni auto vjerojatno jedna od glavnih stvari na koju gledate je kilometraža.

Mnogi će reći kako su muljaže s vraćanjem kilometraže stvar prošlosti otkad se za svako vozilo zapisuje na tehničkom pregledu. Drugi se kunu u servisne podatke tj. podatke iz servisne knjižice. Treći vjeruju u elektroniku s ključa ili brave kod vozila BMW, odnosno Mercedes. Međutim, realitet govori da nema tog sustava, odnosno elektronike koji znalac nije u stanju podesiti sukladno želji naručitelja posla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A riječ je o kaznenom djelu i prošli mjesec (16. siječnja) Općinski sud u Virovitici donio je presudu kojom se osobi koja je lažirala kilometre pri prodaji vozila, odredila jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine te mu je izrečena uvjetna osuda tako da je određeno kako se kazna na koju je osuđen neće izvršiti ako za vrijeme od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Kako piše HAK Revija, osoba osuđena u konkretnom predmetu dopisala je malo punomoć koja joj je izvorno bila dana samo za upravljanje automobilom u zemlji i inozemstvu te odjavu osobnog automobila tako da je zaokružila i mogućnost prodaje. Onda se uhvatiokilometraže.

Nadalje, neistinito je oglasila prodaju vozila s određenim brojem prijeđenih kilometara iako je znala da je automobil prešao daleko više. Kupac je platio kupoprodajnu cijenu, nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i klupko se krenulo razmotavati.


Izdvojeno

Reci što misliš!