na čak 10 stranica
Francuski magazin Le Figaro objavio veliku reportažu o Slavoniji
U objavljenoj reportaži, koju će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista, Slavonija je nazvana muzejom na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve i dobro poznatih lokaliteta
Jedan od najutjecajnijih francuskih medija, magazin Le Figaro
objavio je u svom tjednom izdanju veliku reportažu o Slavoniji na
10 stranica. Reportažu je pripremio Jean-Louis
Tremblais, vrsni novinar i zaljubljenik u Hrvatsku u
suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcjenjenijih francuskih
fotografa.
Ovaj je dvojac tijekom rujna prošle godine u organizaciji HTZ-a
boravio u Slavoniji gdje su bili gosti Turističke zajednice
Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a njihova
„slavonska iskustva“ pretočena su u veliku fotoreportažu pod
naslovom „Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu“.U
objavljenoj reportaži, koju će vidjeti milijuni potencijalnih
francuskih turista, Slavonija je nazvana muzejom na otvorenom
koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne
baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od
turističke vreve i dobro poznatih lokaliteta. „Od gurmana do
ljubitelja povijesti, vina, konja i prirode, Slavonija je
neotkriven kutak Europe za goste istančana ukusa.“ – otkrivaju
reporteri utjecajnog francuskog tjednika.
Uzgoj Lipicanaca, koji se nalazi na UNESCO-ovu popisu nematerijalne kulturne baštine, posebno je oduševio francuske reportere, kao i djelatnici ergele u Đakovu koji predano rade svoje poslove s ciljem nastavljanja i očuvanja obiteljske tradicije.U reportaži su spomenute i tradicionalne manifestacije koje se njeguju u Slavoniji poput Vinkovačkih jeseni koje zadržavaju autentičnost što je rijetkost u turističkim destinacijama današnjice. Također, ova povijesna regija predstavljena je kao gastronomski raj za ljubitelje lokalnih specijaliteta poput kulena i različitih sorti vina poput traminca i graševine. U posebnom dijelu članka pod nazivom „Hedonistički i kulturološki bijeg od svakodnevice“ naveden je detaljan pregled najatraktivnijih restorana, hotela, parkova i muzeja koje obavezno treba posjetiti. Tijekom boravka u Slavoniji Tremblais i Martin su obišli i brojne druge turistički atraktivne lokalitete kao što su Kopački rit, etno-selo Karanac, Muzej vučedolske kulture, katedralu u Đakovu i dr.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Što se veća količina graha kuha to će finalni rezultat biti bolji
-
-
„Želja je bila vratiti se u grad svoje mladosti, donijeti svoje znanje i iskustvo ženama iz svog kraja i omogućiti im vrhunsku medicinsku skrb i tretmane bez potrebe dugih putovanja“;, istaknula je Sandra Kovačević
S tržišta Francuske Hrvatska bilježi izvrsne rezultate zahvaljujući i projektima poput objava reportaža renomiranih novinara.
Izdvojeno
-
Što se veća količina graha kuha to će finalni rezultat biti bolji
-
Laura Gergelj je poduzetnica koja je, prepoznavši potrebe tržišta, odlučila potpuno samostalno pokrenuti knjigovodstveni servis, predstavljajući Osijek i u međunarodnim krugovima kao destinaciju inovativnih poslovnih rješenja
-
Dulje vruće sezone i rjeđi mrazevi značili su da je postala virusna bolest koju najbrže šire komarci u svijetu, a uzima maha i u Europi
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
Reci što misliš!