Slanina od 126 kilograma hit Proljetnog vašara u Karancu
Sve ono najbolje što nudi Baranja moglo se jučer doživjeti, vidjeti, no prije svega kušati u etno selu Karancu na devetom po redu tradicionalnom Proljetnom vašaru. Uz slavonske i baranjske gastronomske delicije, pića i rukotvorine najveće atrakcije bile su slanina od čak 126 kilograma te gotovo dva stoljeća stara vatrogasna kola.
Slanina velika dva metra kvardatna i teška 126 kilograma, bila je apsolutni hit jučerašnjeg proljetnog sajma u baranjskom Karancu i nije sudjelovala u natjecanju jer je zbog svoje veličine bila van svake konkurencije.
- To je naša baranjska svinja, bravac koji je bio težak 300 kilograma. Ovako smo ga cijelog obradili u jednu krasnu slaninu koja je danas izložbeni primjerak, a sutra i narednih dana ćemo je pojesti, objasnio je za RTL vlasnik slanine, Vladimir Škrobo Bajo, ugostitelj u Karancu.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Što se veća količina graha kuha to će finalni rezultat biti bolji
-
-
„Želja je bila vratiti se u grad svoje mladosti, donijeti svoje znanje i iskustvo ženama iz svog kraja i omogućiti im vrhunsku medicinsku skrb i tretmane bez potrebe dugih putovanja“;, istaknula je Sandra Kovačević
[span class=attention]14 razloga zašto trebate jesti slaninu što češće![/span]
Kako je bilo na jučerašnjem Proljetnom vašaru u Karancu pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:
Izvor: STV/RTL
Izdvojeno
-
Što se veća količina graha kuha to će finalni rezultat biti bolji
-
Laura Gergelj je poduzetnica koja je, prepoznavši potrebe tržišta, odlučila potpuno samostalno pokrenuti knjigovodstveni servis, predstavljajući Osijek i u međunarodnim krugovima kao destinaciju inovativnih poslovnih rješenja
-
Dulje vruće sezone i rjeđi mrazevi značili su da je postala virusna bolest koju najbrže šire komarci u svijetu, a uzima maha i u Europi
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
Reci što misliš!