Vijesti / Ostalo

19-godišnji student

Osječanin ukrao tramvaj, a sad saznao i kaznu: "Više se neće ponoviti"

Osječanin ukrao tramvaj, a sad saznao i kaznu:
Patrik Macek/PIXSELL

Na suđenju pred Odjelom za mladež, student je priznao svoju krivicu i izrazio žaljenje, tvrdeći da se takvo što više neće ponoviti

Nedavno u ZET-u, točnije prije nepunih godinu dana (6. travnja 2023. godine) dogodio se incident s Osječaninom u Zagrebu. Naime, iz spremišta na Trešnjevci u glavnom gradu Hrvatske nestao je tramvaj, a osoba koja ga je "posudila" samo se kratko provozala njime - tek kilometar i 400 metara - prije nego što ga je napustila i nestala u noći. Taj neobičan događaj ostavio je zaposlenike ZET-a, ali i cijelu javnost u šoku.

Srećom, zahvaljujući dostupnim sredstvima i dokazima, te činjenici da je počinitelj snimao svoju vožnju tramvajem i pohvalio se prijateljima putem live prijenosa, brzo je otkriveno kako je glavni krivac bio 19-godišnji student iz Zagreba. Iako se branio šutnjom, Općinsko kazneno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv njega zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, što može rezultirati i do godinu dana zatvora. Međutim, sud nije donio odluku o zatvoru za ovog mladića, piše Jutarnji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na suđenju pred Odjelom za mladež, student je priznao svoju krivicu i izrazio žaljenje, tvrdeći da se takvo što više neće ponoviti. Sud mu je, u skladu sa Zakonom o sudovima za mladež, izrekao odgojnu mjeru koja uključuje sudjelovanje u psihosocijalnom tretmanu u savjetovalištu za mlade, što može trajati do godinu dana. Troškove suda u iznosu od 663 eura ne mora platiti.

vozao se zagrebom Tramvaj u Zagrebu ukrao Osječanin

Incident se dogodio kada je mladić, dok je još bio srednjoškolac, te večeri oko 23 sata pristupio ograđenom prostoru zagrebačke Remize i ušao u tramvaj garažnog broja 2240 koji je bio spreman za jutarnju vožnju i parkiran na kolosijeku istok 1. Mladić je s lakoćom pokrenuo tramvaj te se vozio oko šest minuta do Tratinske ulice 65. Nakon što je prošao četiri stanice, zaustavio je tramvaj, napustio ga i nestao u noći.

Ovaj incident jasno je pokazao kako tramvaj nije obično prijevozno sredstvo koje se može koristiti lako i bez dozvole.


Izdvojeno

Reci što misliš!