Vijesti / Ostalo

vozač priveden

Prometni vještak o naletu kamiona: "Vozači kamiona počinju se drogirati da bi izdržali duge vožnje"

Prometni vještak o naletu kamiona:
Ivica Galovic/PIXSELL

Sve je manje radnika pa tako i vozača autobusa i kamiona, a svi oni po sve većim su stresom

U teškoj prometnoj nesreći proteklog tjedna vozač kamiona probio je zaštitnu ogradu na graničnom prijelazu Stara Gradiška, a nakon toga je udario u vozila koja su stajala u koloni. Pri tome je oštečeno 15-ak vozila, a 18 osoba je ozlijeđeno. 

Prometni vještak Goran Husinec gostovao je danas u emisiji HTV i govorio o problemu s vozačima koji je sve prisutniji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nažalost, događat će se sve češće. Vozača kamiona i autobusa nedostaje. Mi više nemamo mladih vozača koji bi završili prometnu školu i vozili kamion i autobus do mirovine", rekao je.

Dodaje kako to danas nisu vozači, nego neke druge struke, ljudi koji se u 40-im i 50-im godinama prekvalificiraju u vozača kamiona i autobusa. Oni to ne namjeravaju voziti do mirovine, nego godinu, dvije, tri - kao odskočna daska da odu u Europu gdje je bolje plaćeno.

"Vozači kamiona počinju se drogirati da bi izdržali duge vožnje. To je velik problem", ustvrdio je.

Sreća spasila putnike

Husinec kaže kako su putnici imali jako veliku sreću jer je vozač vozio na tempomatu.

"On nije ni vidio da će udariti u kolonu ili je malo zaspao i bio dekoncentriran. Njemu su pedale pobjegle i on, kada je prvi put udario - više nije mogao naći pedalu kočnice da uspori taj nalet", rekao je i dodao kako se boji da će u budućnosti toga biti još i više i to pogotovo s autobusima.

Husinec je ponovio da je u Hrvatskoj velik deficit vozača kamiona.

"Problem je plaće i uvjeta rada. Stvar je takva da je to zanimanje u Europi jako traženo. Moramo biti svjesni da moramo svima povisiti plaće, a pogotovo za ta deficitarna zanimanja", zaključio je.

Dodajmo i kako je vozač, rumunjski državljanin, danas priveden u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na saslušanje nakon čega će mu vjerovatno bit određen pritvor.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!