Vijesti / Ostalo

saslušan kao svjedok

Potresan iskaz oca Denisa Tota, Đakovčanina ubijenog u Makedoniji: ''Žena i ja idemo na groblje dvaput dnevno''

Potresan iskaz oca Denisa Tota, Đakovčanina ubijenog u Makedoniji: ''Žena i ja idemo na groblje dvaput dnevno''
Ilustracija (Ivica Benić/SiB.hr)

Branitelji optuženi su tijekom suđenja kazali kako se ne slažu s pravnom kvalifikacijom kaznenog djela

U srijedu je nastavljeno suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota koji je nasmrt pretučen ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skopju. Na suđenju za njegovo ubojstvo optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivim.

Kao svjedok je saslušan njegov otac, Igor Tot, koji je izjavio da im je nakon incidenta život potpuno stao, javlja Večer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Da je danas sve u redu, on bi bio tu, igrao bi za Butel ili Vardar, obožavao je Makedoniju. Supruga ne radi, ja radim smanjenim intenzitetom. Stalno idemo na groblje, dva puta dnevno'', rekao je Igor Tot.

''Vrijedno radimo i supruga i ja te njegov brat koji igra u Nizozemskoj. Nije nam lako, očekujemo da se sazna istina, da se vidi što je i kako je. Da vidimo jesu li optuženi krivi i ako jesu, neka budu kažnjeni'', kazao je otac rukometaša.

Branitelji optuženi su tijekom suđenja kazali kako se ne slažu s pravnom kvalifikacijom kaznenog djela jer trojica optuženih nemaju element namjere te su najavili da će u postupku dokazati da udarci osumnjičenih nisu bili uzrok rukometaševe smrti.

denis tot
prvo ročište Počelo je suđenje za ubojstvo đakovačkog rukometaša u Skoplju, osumnjičeni kažu da nisu krivi

Podsjetimo, troje okrivljenih izašlo je iz noćnog kluba zajedno s Totom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila. Počeli su ga udarati, a nisu stali ni kada je pao. Rukometaš je zadobio teške ozljede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo.


Izdvojeno

Reci što misliš!