Vijesti / Ostalo

prvo ročište

Počelo je suđenje za ubojstvo đakovačkog rukometaša u Skoplju, osumnjičeni kažu da nisu krivi

Počelo je suđenje za ubojstvo đakovačkog rukometaša u Skoplju, osumnjičeni kažu da nisu krivi
Screenshot / @RK Butel Skopje

Tužiteljstvo je ispitalo pravnog zastupnika oštećenog Denisa Tota, njegovog oca Igora Tota, kao i svjedoke koji su prisustvovali događaju

Optuženi za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, Angelo Georgievski, Klementina Levkovska i Andrej Kostovski izjavili su danas pred Sudskim vijećem Osnovnog kaznenog suda - Skoplje da se ne osjećaju krivima za djelo koje im se stavlja na teret, piše makedonski Fokus.

Na današnjem prvom ročištu u procesu, tužiteljica Tanja Trajčevska održala je uvodni govor Tužiteljstva u kojem je obrazložila optužnicu koja opisuje događaj u kojem je hrvatski rukometaš Denis Tot nasmrt pretučen ispred noćnog kluba. u gradskom parku u Skoplju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Od svih tih udaraca oštećeni je zadobio višestruke ozljede, kao i teške tjelesne ozljede, a od svih tih ozljeda oštećeni je pao u komatozno stanje. Odmah je prevezen u Klinički centar Majka Tereza", rekla je.

Trajčevska je dodala da je uslijed zadobivenih ozljeda došlo do poremećaja moždanih neurona, a posljedica je bila smrt koja je uslijedila 8. travnja u 11:40 sati.

Ukazala je na dokazni materijal kojim raspolaže Tužiteljstvo, a koji uključuje zapisnik o pretrazi doma i drugih prostorija, potvrde o privremeno oduzetim predmetima, s kojima se, kako je rekla, odjeća oštećenog i dio od odjeće optuženog Angela odvedeni su Georgievski. Tužiteljstvo posjeduje i rezultate vještačenja odjeće, nalaze vještaka i mišljenja o uračunljivosti svih optuženih kao i medicinsku dokumentaciju.

Tužiteljstvo je, piše Fokus, ispitalo pravnog zastupnika oštećenog Denisa Tota, njegovog oca Igora Tota, kao i svjedoke koji su prisustvovali događaju.

Troje optuženih na današnjem su ročištu izjavili da razumiju što im se stavlja na teret te da se zbog toga ne osjećaju krivima, a prema optužnici, okrivljenici se terete da su 7. travnja 2022. ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički lišili života ozlijeđenog Denisa Tota.

"Nakon kraće svađe sva trojica su mu zadali više udaraca i teških tjelesnih ozljeda od kojih je oštećeni prvo pao u komatozno stanje, a sutradan je preminuo" navodi se u priopćenju Tužiteljstva objavljenom 21. srpnja ove godine. Sljedeće ročište zakazano je za 14. rujna.


Izdvojeno

Reci što misliš!