Vijesti / Ostalo

podatci fine

Ovo je top 10 tvrtki u Hrvatskoj s najboljim mjesečnim plaćama

Ovo je top 10 tvrtki u Hrvatskoj s najboljim mjesečnim plaćama
Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvo mjesto uvjerljivo drži tvrtka Golar viking management s nevjerojatnih 778.670 kuna prosječne neto mjesečne plaće

Fina je objavila top 10 tvrtki s najvećim prosjećnim mjesečnim neto plaćama u Hrvatskoj.

Prvo mjesto uvjerljivo drži tvrtka Golar viking management s nevjerovatnih 778.670 kuna prosječne neto mjesečne plaće! Da, dobro ste pročitalo - mjesečno i neto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Središte tvrtke je u Splitu, a osnovna joj je djelatnost operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku.

Kako piše portal Danica.hr postojeći LNG tanker koji se zvao „Golar Viking“ norveška tvrtka „Golar Power“ je preuredila u FSRU brod u brodogradilištu kod Šangaja te je on isporučen Hrvatskoj. Vrijednost posla bila je oko 160 milijuna eura i Hrvatska se time upisala na kartu LNG čvorišta.

Splitska tvrtka ima samo dva zaposlena koji svaki godišnje zarade  oko 9,3 milijuna kuna!

Golar viking management lani je ostvario ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, što je rast od 5303 posto u odnosu na predlani. Neto dobit iznosila je 22,65 milijuna kuna.

Na drugom mjestu je još jedna splitska tvrtka  Mejaši prvi – koja se bavi upravljanjem nekretninama.

dm trgovina trgovac trgovkinja
izbor portala moj posao Objavljena lista najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj: U top 20 ni jedna tvrtka iz Slavonije

Treći i četvrti po primanjima su poduzeća stranih farmaceutskih kompanija GlaxoSmithKline (11 zaposlenih) i Sanofi-Aventis (44), peti Microsoft Hrvatska (58 zaposlenih), a šesti McKinsey (28).

Na sedmom i osmom mjestu su Atlantic grupa (147 zaposlenih) i Fortenova grupa (126), krovne holding kompanije u kojima su formalno zaposleni svi članovi uprava tih velikih grupacija.

Deveti je Samsung electronics (62 zaposlena), a deseti KT s.p.a. (24), talijanska podružnica koja se primarno bavi gradnjom stambenih i nestambenih zgrada, prenosi Danica.hr

Tvrtka Golar Viking naknadno se i oglasila o demantirala napise o visini plaća. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nisu točne slijedeće informacije navedene u spornom članku:

„Postoji tvrtka u Hrvatskoj u kojoj je prosječna mjesečna neto plaća 778.670 kuna.Tvrtka se zove Golar viking management sa sjedištem u Splitu, a osnovna joj je djelatnost operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku.“

„O tome da na tom plutajućem brodu terminalu – na koji se prekrcava ukapljeni prirodni plin te se nakon pretvaranja iz tekućeg u plinovito stanje pušta u magistralne plinovode – sve štima u svakom trenu, brine dakle splitska tvrtka Golar viking s dvojicom zaposlenih. Oni prosječno zarađuju oko 778.670 kuna neto svaki, što je godišnje oko 9,3 milijuna kuna!“

GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o. isplaćuje plaće za prosječno 65 zaposlenika mjesečno od kojih su dva (2) zaposlena u uredu tvrtke, a prosječno šezdeset troje (63) su pomorci u meĎunarodnoj plovidbi na LNG Terminalu.

Članovi posade ukrcani na predmetnom terminalu se smatraju članovima posade za koje sukladno Pomorskom zakoniku, Zakonu o terminalu za ukapljeni plin i Zakonu o doprinosima poslodavac podnosi prijavu i odjavu na obvezno mirovinsko i obvezno zdravstveno osiguranje člana posade broda u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu, dok je obveznik plaćanja svih davanja sam pomorac-član posade u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu.

U skladu s naprijed navedenim jasno je da se iznos koji je naveden kao neto plaće i naknade u GFI RDG za 2021.godinu od 18.688.074,00 kune odnosi na neto plaće prosječno 65 zaposlenika koje se isplaćuju dijelom prema Zakonu o radu (za dvoje zaspolenika), te dijelom prema Pomorskom zakoniku i Zakonu o terminalu na ukapljeni plin (za prosječno šezdeset troje pomoraca u međunarodnoj plovidbi na LNG Terminalu).

Prosječna mjesečna neto plaća zaposelnika tvrtke GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o. u 2021.godini je iznosila 24.000,00 kuna, a ne kako je pogrešno navedeno u objavljenom članku.

Budući predmetni članak sadrži neistinite informacije to je i objavljivanjem takvog članka postupljeno protivno svim pravilima novinarske struke i na štetu ugleda naše stranke. Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan čl. 41. Zakona o medijima.”


Izdvojeno

Reci što misliš!